Στο 4,25% το επιτόκιο για το ομολογιακό της Sunlight

Στο 4,25% το επιτόκιο για το ομολογιακό της Sunlight

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των ομολογιών της Sunlight. Χθες καθορίστηκε η απόδοση του κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ) που εξέδωσε η εταιρεία, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Τόσο η απόδοση όσο και το επιτόκιο που συνοδεύει τις ομολογίες καθορίστηκαν στο 4,25%.

Η τιμή διάθεσης των 50.000 άυλων ομολογιών που θα διανεμηθούν αύριο στους κατόχους τους ορίστηκε σε 1.000 ευρώ εκάστη, δηλαδή στο 100% της ονομαστικής αξίας της. Η τελική απόδοση των ομολογιών στους κατόχους πλησίασε το χαμηλό όριο του εύρους που είχε καθοριστεί αρχικά, από 4,20% έως 4,70%. Υπογραμμίζει έτσι την έντονη ζήτηση που προκλήθηκε. Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής, οι ανάδοχοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης κάλυψης ομολογιών.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε χθες ανακοίνωση της Sunlight, η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε, εντός του εύρους απόδοσης από επενδυτές, ανήλθε σε 124,4 εκατ. ευρώ. Σημειώθηκε έτσι υπερκάλυψη της προσφοράς κατά 2,49 φορές. Το σύνολο των συμμετασχόντων επενδυτών ανήλθε σε 1.833, εκ των οποίων το 70% είναι ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα λάβουν τις 35.000 ομολογίες. Τις υπόλοιπες 15.000 θα λάβουν ειδικοί θεσμικοί επενδυτές.

Η έκδοση κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχής, δεδομένου πως η Sunlight είναι η πρώτη μη εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Παράλληλα, ξεκινάει αύριο, και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η προσφορά των ομολογιών του ομίλου Μυτιληναίου. Χθες ορίστηκε το εύρος της απόδοσης των ομολογιών από 3,0% έως 3,5%. Η εταιρεία προχωρεί στην έκδοση ΚΟΔ συνολικού ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών, διαιρουμένου σε έως 300.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες, με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία.

Στους βασικούς όρους προβλέπεται ότι η έκδοση θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον υπάρξει ζήτηση για περισσότερες από 200.000 ομολογίες. Ωστόσο, έτσι όπως εξελίσσεται η ζήτηση για τα ΚΟΔ επιχειρήσεων, θεωρείται απίθανο να μην καλυφθεί και η συγκεκριμένη έκδοση, παρόλο που η απόδοση υστερεί σε σχέση με εκείνη άλλων επιχειρήσεων (Sunlight, ΟΠΑΠ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή