Τουριστικές επενδύσεις 250 εκατ. συζητάει η L&R Properties

Τουριστικές επενδύσεις 250 εκατ. συζητάει η L&R Properties

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες συζητήσεις με ελληνικές τράπεζες και ιδιώτες κυρίως για την εξαγορά τουριστικών συγκροτημάτων αλλά και εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα βρίσκεται ο βρετανικός όμιλος London & Regional Properties (L&R Properties).

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, η οποία προ μηνών εξαγόρασε και το ξενοδοχείο Amathus στη Ρόδο, ωριμάζουν οι διαπραγματεύσεις για εξαγορές και επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ. Οι κυοφορούμενες εξαγορές αφορούν συγκροτήματα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη καθώς και σε στρατηγικές επενδύσεις στη Αθήνα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος είχε ενδιαφερθεί και για το project του Ελληνικού το 2014, αλλά τελικά δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.

Η London & Regional έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα απο 12.500 δωμάτια και έχει σημαντική παρουσία στις ξενοδοχειακές αγορές πολλών ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, χωρών με ξενοδοχεία όπως το Hilton Park Lane, Fairmont Monte Carlo, ExcelsiorVenice, Cliveden House, Nobu Ibiza, Cumberland και Fairmont Barbados.

Παράλληλα, αναπτύσσει έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Καραϊβική, στη Λατινική Αμερική καθώς και στη Μεγάλη Βρετανία, στοχεύοντας συνολικά στην ολοκλήρωση περισσότερων από 25.000 κατοικιών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και χώρων γραφείων, ενώ στο κατασκευαστικό της έργο περιλαμβάνονται projects όπως το V&A Waterfront στο Κέιπ Τάουν.

Το μεγαλύτερο έργο της σε εξέλιξη είναι το Panama Pacifico, μια νέα πόλη σε έκταση 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ σίγουρα ξεχωρίζει το project της εταιρείας στην Κούβα, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα φιλοξενεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, 1.000 πολυτελείς κατοικίες και γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Στη Ρόδο η αξία της συμφωνίας για την απόκτηση του Amathus ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης χρέους και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του, ενώ πληροφορίες της «Κ» θέλουν την εταιρεία να έχει ήδη εμπλακεί και σε δεύτερο ελληνικό project αξίας άνω των 50 εκατ.

Θεωρείται επίσης εκ των σημαντικών επενδυτών εμπορικών ακινήτων στην Ευρώπη έχοντας εξαγοράσει, μεταξύ άλλων, τα κεντρικά γραφεία της Marks & Spencer στο Λονδίνο, της Vodafone στη Μαδρίτη αλλά και σε άλλες χώρες όπως σε Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία και ΗΠΑ και βολιδοσκοπεί αντίστοιχες επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Πέραν της ελληνικής αγοράς, ο όμιλος έχει εμπράκτως εκφράσει ενδιαφέρον και γι’ αυτές της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

«Η London & Regional Properties είναι στρατηγικός επενδυτής με μακροχρόνιο ορίζοντα και τεχνογνωσία στη διαχείριση ξενοδοχείων που έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει σημαντικά το εγχώριο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας», εκτιμά μιλώντας στην «Κ» ο νομικός σύμβουλος της London & Regional στην Ελλάδα Νικόλας Παπαπολίτης της ομώνυμης δικηγορικής εταιρείας. Η London & Regional Properties ιδρύθηκε το 1987 από τους αδελφούς Ιαν και Ρίτσαρντ Λίβινγκστον και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, κατά δήλωσή της, ξεπερνά σε αξία τα 10 δισ. ευρώ και θεωρείται η μεγαλύτερη ιδιωτική (μη εισηγμένη) εταιρεία ακινήτων στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή