ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εταιρική Υπευθυνότητα από το Α ως το Ω

dkf_7066

Μόνο το 2016, προσφέρθηκαν από την ΑΒ Βασιλόπουλος 905.299 γεύματα αξίας €2.426.738 σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη σε όλη τη χώρα! Ενώ, ειδικά  στα παιδία η εταιρεία προσέφερε 186.721 σχολικά γεύματα αξίας €271.000!

Οι δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας  που υλοποιούν οι εταιρείες γίνονται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερες. Τόσο οι αυξανόμενες ελλείψεις στην περίοδο της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης που διανύουμε όσο και ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελούν το περιεχόμενο αυτών των πρωτοβουλιών. Έτσι, με το δικό τους τρόπο, οι επιχειρήσεις ανταποδίδουν στην κοινωνία την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που εισπράττουν.

etairiki-ypeythynotita-apo-to-a-os-to-o0

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί μια τέτοια εταιρεία. Με το «ΑΒηταρι της αγάπης», την καινούρια πλατφόρμα επικοινωνίας κάτω από την οποία η εταιρεία έχει ενσωματώσει όλες τις  δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποίει εδώ και χρόνια,  η ΑΒ συμβάλλει στην καταπολέμηση των προβλημάτων σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία σε αυτή την προσπάθεια, έχει στο πλευρό της, τους διαχρονικούς της συμμάχους: την «Τράπεζα Τροφίμων», το «Μπορούμε», το Ινστιτούτο Prolepsis και πολλούς τοπικούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, με το «ΑΒηταρι της αγάπης» οι ΑΒ Βασιλόπουλος, υλοποιεί ενέργειες όπως:

•           Σίτιση: Προσφορά τροφίμων, ημερησίως, από τα καταστήματα και τις αποθήκες της ΑΒ Βασιλόπουλος σε τοπικούς φορείς σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και την «Τράπεζα Τροφίμων». Μόνο το 2016, δόθηκαν 593.476 γεύματα αξίας €1.780.429.

etairiki-ypeythynotita-apo-to-a-os-to-o1

•           Σχολικά γεύματα: Για τη φροντίδα των παιδιών, η ΑΒ Βασιλόπουλος ενώνει τις δυνάμεις της με το  Ινστιτούτο Prolepsis, ώστε να προσφέρει κάθε μέρα ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα σε χιλιάδες μαθητές 52 σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα. Το 2016 η εταιρεία προσέφερε 186.721 σχολικά γεύματα αξίας €271.000.

Μόνο το 2016, συνολικά μέσω των παραπάνω βασικών προγραμμάτων, αλλά και όσων επιμέρους υλοποιεί η ΑΒ, προσφέρθηκαν 905.299 γεύματα αξίας €2.426.738 σε συνανθρώπους που το είχαν ανάγκη σε όλη τη χώρα.

•           Ανακύκλωση: Με σεβασμό προς το περιβάλλον, η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει στην ανακύκλωση. Μέσα στο 2016 ανακύκλωσε 2,7 εκ. συσκευασίες στα σύγχρονα κέντρα διαχείρισης και ανακύκλωσης συσκευασιών σε 70 καταστήματα του δικτύου της.