Επενδυτικό πρόγραμμα 8 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη νέων προϊόντων από Κρι Κρι

Επενδυτικό πρόγραμμα 8 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη νέων προϊόντων από Κρι Κρι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ προχωρεί η Κρι Κρι με αντικείμενο την ενίσχυση του παραγωγικού της εξοπλισμού, έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, ειδικά από τις ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Οι νέες αυτές επενδύσεις θα έχουν επιπλέον ως στόχο τη δραστηριοποίηση της εταιρείας και σε νέα προϊόντα, στην κατηγορία πάντα των γαλακτοκομικών.

Τόσο το νέο επενδυτικό σχέδιο των 8 εκατ. ευρώ όσο και το προηγούμενο ύψους 10 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017, έχουν υποβληθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Ωστόσο, λόγω των γνωστών προβλημάτων και καθυστερήσεων που υπάρχουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, δεν έχει γίνει ακόμη η αξιολόγηση. Η Κρι Κρι, πάντως, ήδη υλοιποιεί τις επενδύσεις, χρηματοδοτώντας τες με ίδια κεφάλαια και με ομολογιακό δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της εταιρείας που μίλησαν στην «Κ», στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 οι πωλήσεις της Κρι Κρι στην κατηγορία του γιαουρτιού «τρέχουν» με 10% στην εγχώρια αγορά και με 40% εκτός συνόρων, με πιο δυναμικές της αγορές της Αγγλίας και της Ιταλίας. Στην Αγγλία ειδικά, η Κρι Κρι συνεργάζεται πλέον με όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει στην αγγλική και τη βελγική αγορά το πλούσιο σε πρωτεΐνες γιαούρτι Super Spoon και σύντομα θα ακολουθήσει η διάθεσή του στις αγορές της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χρήση του 2016 οι πωλήσεις γιαουρτιού της Κρι Κρι στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 34%, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των εξαγωγών να υπερβεί το 23% στον συνολικό τζίρο της εταιρείας. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εταιρεία, το 2016 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην αγορά γιαουρτιού στην Ελλάδα με μερίδιο 14,2% και την πρώτη στην κατηγορία των παιδικών γιαουρτιών με μερίδιο 29,5%.

Σημειώνεται ότι το 2016 έκλεισε για την Κρι Κρι με τζίρο 66,41 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 6,24 εκατ. ευρώ, από 3,84 εκατ. ευρώ το 2015. Μάλιστα, η γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη αποφάσισε τη διανομή μερίσματος μεικτού ποσού 0,09 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,06 ευρώ/μετοχή το 2015. Το συνολικό ποσό του μερίσματος, ύψους 2.975.862,24 ευρώ, θα προέλθει κατά 2.817.796,50 ευρώ από τα κέρδη της χρήσης 2016 και κατά 158.065,74 ευρώ από κέρδη παρελθουσών χρήσεων. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίζεται η 18η Αυγούστου 2017, ενώ η καταβολή του θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου 2017 με πληρώτρια τράπεζα την Τράπεζα Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή