ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reload Greece: Ανακοινώνει νέες συνεργασίες και τις ομάδες του RG Challenge17

reload-greece-anakoinonei-nees-synergasies-kai-tis-omades-toy-rg-challenge17-2197660

Το RG Challenge17 αποτελεί το 9ήμερο εντατικό πρόγραμμα-επιταχυντή του Reload Greece, που διεξάγεται στο Λονδίνο από τις 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2017. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις έντεκα νεοφυείς επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και προέρχονται από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος των επιχειρήσεων είναι να διεκδικήσουν την πρώτη τους επένδυση, ύψους £50-£250k.

Το Reload Greece δέχθηκε περισσότερες από εξήντα αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων. Οι αιτήσεις κρίθηκαν βάσει αυστηρών κριτηρίων που αξιολογούν μεταξύ άλλων, την ιδέα, της επιχείρησης, την ομάδα τους και τον παράγοντα Reload Greece (το κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η επιχείρηση στην πατρίδα τους). Οι επιλεγμένες ομάδες προέρχονται από τον τομέα του EdTech, HealthTech, Manufacturing, και Tourism και προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες θετικής επίπτωσης στην Ελλάδα, όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην αύξηση της εμπειρίας καθώς και στη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δύο ομάδες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προέρχονται από το πρόγραμμα Young Entrepreneurs’ του Reload Greece και εννέα ομάδες επελέγησαν μέσω της ανοιχτής προκήρυξης του Reload Greece και των επιταχυντών-εταίρων του προγράμματος. Η συνεργασία και η ανάπτυξη στενών δεσμών με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα υπήρξε το κλειδί για την εκπλήρωση της αποστολής μας στο RG Challenge17, δηλαδή την προσπάθεια γεφύρωσης του ελληνικού οικοσυστήματος με τον υπόλοιπο κόσμο. Φέτος, το RG Challenge17 σηματοδοτεί την έναρξη τριών πολύ σημαντικών συνεργασιών με τους πρωταγωνιστές του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων: Τέσσερις από τις συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από  τους ‘be finnovative’ και ‘Business Seeds’ επιταχυντές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του επιταχυντή ‘egg’ της Eurobank. Κάθε επιταχυντής επέλεξε μια νικήτρια ομάδα του και της προσέφερε τη συμμετοχή στο RG Challenge17. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέες αγορές, να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαφές από την επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου και να μάθουνπώς λειτουργεί το Βρετανικό επενδυτικό οικοσύστημα και πώς να τοποθετηθούν καλύτερα προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των επενδυτών.

Οι ομάδες επιχειρηματιών θα ολοκληρώσουν ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης διάρκειας 9 ημερών, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες, τα μέσα και τις επαφές για να διεκδικήσουν τις επενδύσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση και πρακτική σε  επιχειρηματικό σχεδιασμό, κλαδικά deep dives, επενδυτικών, νομικών και χρηματοοικονομικών ζητημάτων και pitch master classes. Όλες οι θεματικές παρέχονται και υποστηρίζονται από διεθνείς και κατεξιωμένους συμβούλους. Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι συμμετέχουσες ομάδες θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μπροστά στους κριτές/επενδυτές καθώς και σε ένα διεθνές ακροατήριο. Η εκδήλωση Dragons’ Den event θα διεξαχθεί στο εμβληματικό κτίριο The Shard στις 6 Ιουλίου, στις 6.30μμ. Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται στο https://www.eventora.com/en/Events/dragons-den-event.

Ο διευθυντής του προγράμματος για το RG Challenge, Μιχάλης Σωτηράκος δήλωσε “Δεν παύω να εκπλήσσομαι από το ακατέργαστο ταλέντο, την ενέργεια και τον πλούτο ιδεών που συναγωνίζονται για το ετήσιο RG Challenge – ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που φέτος έχουμε ομάδες που έρχονται απευθείας από τους καλύτερους επιταχυντές στην Ελλάδα καθώς και από ομάδες από το πρόγραμμα YEP στο Λονδίνο.”

Οι 10 φιναλίστ ομάδες του RG Challenge17 είναι:

Το GIVMED είναι ένας γρήγορος, αξιόπιστος και κατάλληλος τρόπος να δωρίσετε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε στους άστεγους, τους πρόσφυγες, τα παιδιά και άλλα άτομα που το έχουν ανάγκη.

Το Neil the little explorer είναι το πρώτο smart toy οικογένειας. Το Neil βοηθά τους γονείς να αναθρέψουν τα παιδιά τους με έναν έξυπνο τρόπο.

Το Neoperativa είναι ένα Δημιουργικό πρακτορείο Νέων Μέσων το οποίο παράγει, διεχειρίζεται και προωθεί έργα με εμπορικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό σκοπό, κυρίως για Startups και SMBs.

Το PHEE– εκμεταλλεύεται το νεκρό φύλλο ενός θαλάσσιου φυτού με μια καινοτόμα, παντενταρισμένη και φυσική διαδικασία. Παράγει προιόντα που μπορούν να βρούν εφαρμογή σε ποικίλες βιομηχανίες.

Το Pushme παρέχει ηλεκτρική ενέργεια τους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων delivery. Μία συσκευή plug & play μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό σε δευτερόλεπτα και ένα δίκτυο μπαταριών pick-and-go παρέχει άπειρο εύρος χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Το SeaAround είναι το Uber των πλοίων; συνδέει τους καπετάνιους και εταιρείες ναύλωσης με ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην θάλασσα.

Το Simply POS παρουσιάζει μέσω της πρώτης λιανικής τεχνολογικής πλατφόρμας του είδους του, συσκευασμένα προιόντα για καταναλωτές σε προμυθευτές, εξαλείφοντας έτσι τον κατακερματισμό των παραδοσιακών καναλιών λιανικής πώλησης και εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία αιχμής.

Το Synaphea παρέχει μια πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί ως το front end στις υπηρεσίες blockchain; καθώς επίσης εξελίσσουν και μια πλατφόρμα για p2p micro-lending, με τη χρήση blockchain.

Το Workathlon είναι η νέα λύση για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία. Η SaaS πλατφόρμα τους,  ενσωματώνει και συνδυάζει τεχνολογίες για τις προσλήψεις  με την τεχνογνωσία του κλάδου,καθιστώντας έτσι πιο αποδοτική και αποτελεσματική την πρόσληψη στον μεγαλύτερο εργοδοτικό κλάδο στον κόσμο.

Το Ziraf είναι μια επαναστατική εφαρμογή αναζήτησης ‘one-stop-shop’ για εστιατόρια που επιτρέπει μόνο αξιόπιστες συστάσεις από bloggers και ειδικούς.