Διευκρινίσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Διευκρινίσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω της πολυαναμενόμενης απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές (πλην της δεύτερης του Αυγούστου) την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου. Πέραν, λοιπόν, του Δήμου Αθηναίων, όπου το μέτρο ισχύει ήδη από τον Μάιο, θα εφαρμόζεται στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:

1. Στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας. Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τα οποία βρίσκονται επί των πλευρών των οικοδομικών τετραγώνων που εφάπτονται της άνω πλευράς της λεωφόρου, καθώς και όσα βρίσκονται εκατέρωθεν των κάθετων στα όρια οδών και κατά μήκος ενός οικοδομικού τετραγώνου ανεξαρτήτως της εισόδου του καταστήματος. Επιπλέον, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων που βρίσκονται κάτωθεν της λεωφόρου Ποσειδώνος προς την πλευρά της παραλίας.

2. Στην περιοχή του Δήμου Πειραιά που περικλείεται από τις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.

3. Στην περιοχή του Δήμου Καλλιθέας που περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισιστράτου, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως λεωφόρο Ποσειδώνος.

4. Στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από τη λεωφόρο Αμφιθέας έως τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

5. Στην περιοχή του Δήμου Αλίμου που περικλείεται από τις οδούς Ελλης, λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανασίου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, λεωφόρο Αλίμου και λεωφόρο Ποσειδώνος.

6. Στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

7. Στο Εμπορικό Πάρκο στο Αεροδρόμιο Σπάτων.

8. Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Το μέτρο αφορά τα εξής καταστήματα: α) Οσα βρίσκονται εκατέρωθεν των οδών των περιπτώσεων 2, 3, 4, 5, 6 και 8 και β) Οσα βρίσκονται και εκατέρωθεν των κάθετων στα όρια οδών και κατά μήκος ενός οικοδομικού τετραγώνου, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας του σημείου εισόδου κάθε καταστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή