Συνεργασία Εθνικής Τράπεζας με τρία ερευνητικά κέντρα

Συνεργασία Εθνικής Τράπεζας με τρία ερευνητικά κέντρα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνεργασία της με τρία κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, το ΕΚΕΤΑ από τη Μακεδονία, το Φλέμινγκ από την Αττική και το ΙΤΕ από την Κρήτη, ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα.

Στόχος της Τράπεζας, μέσα και από αυτή τη συνεργασία, είναι να συμβάλει στη χρηματοδότηση, την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, διεθνοποιημένου και ανταγωνιστικού.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και οι επικεφαλής των τριών ερευνητικών κέντρων, κ. Αθ. Κωνσταντόπουλος από το ΕΚΕΤΑ, Γ. Κόλλιας από το Φλέμινγκ και Νεκ. Ταβερναράκης από το ΙΤΕ, επεσήμαναν τη στρατηγική σημασία αυτής της συνεργασίας για τη βελτίωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της.

Στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για να μειωθεί η ανεργία στη χώρα μας και να περιορίσουμε τις απώλειες του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, «είναι απολύτως απαραίτητο μεσομακροπρόθεσμα η ερευνητική μας κοινότητα να συνδεθεί και με παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και να συνδέσει η ίδια την ελληνική οικονομία με νέους δυναμικούς κλάδους του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι. Πρέπει στην Ελλάδα να διδαχθούμε και να προσαρμόσουμε στα μέτρα μας τα επιτυχημένα παραδείγματα επιτυχούς και παραγωγικής αξιοποίησης της έρευνας και διασύνδεσης με τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Αυτός είναι και ο σκοπός που φέρνει κοντά την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με τα τρία επιφανή ιδρύματα και προοπτικώς με την ερευνητική κοινότητα της χώρας στο σύνολό της». «Η χώρα μας» υπογράμμισε ο κ. Φραγκιαδάκης «δεν πρόκειται να πετύχει τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, δεν πρόκειται δηλαδή να αποκαταστήσει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο την ευμάρεια που απώλεσε τα τελευταία επτά χρόνια, αν δεν αποκτήσει ένα εθνικό σύστημα καινοτομίας όπου ιδρύματα όπως το ΕΚΕΤΑ, το Φλέμινγκ, το ΙΤΕ αλλά και τα πανεπιστήμιά της δεν συνδιαμορφώνουν την παραγωγική διαδικασία. Η συνεργασία μας με τα τρία ερευνητικά ιδρύματα ενσωματώνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό, στο όραμα που έχουμε για την Εθνική. Η Εθνική αναδιατάσσεται εντός Ελλάδος και μπορεί να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παρόλο που η γεωγραφία της Εθνικής επικεντρώνεται πλέον στην Ελλάδα, η παρουσία της θα παραμείνει διεθνής μέσω της εξάπλωσης της γεωγραφίας του μυαλού: δηλαδή τη συμβολή της Εθνικής στην εξάπλωση της ελληνικής καινοτομίας εντός και εκτός συνόρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή