ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Βιέννη στέλνει την Easyjet το Brexit

easyjet-web-1
easyjetttt

Νέα αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Βιέννη επιδιώκει να ιδρύσει η easyJet καταθέτοντας σχετικό αίτημα πιστοποίησης στην Αυστρία, προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματά της μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η νέα αεροπορική εταιρεία θα ονομάζεται «easyJet Europe» και θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό αερομεταφορέα από κάποια χώρα της Ε.Ε. ώστε να μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της easyJet, «η διαδικασία πιστοποίησης προχωράει και η easyJet ελπίζει να λάβει την άδεια πτήσης στο εγγύς μέλλον».

Υπενθυμίζεται, ότι 5.500 βρετανικές εταιρείες βασίζονται στο λεγόμενο «ευρωπαϊκό διαβατήριο» για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό αυτές οι εταιρείες να χάσουν την πρόσβασή τους στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά, όταν επισημοποιηθεί και επισήμως το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ενωση. 

Περισσότερες από 8.000 ευρωπαϊκές εταιρείες λειτουργούν στη Βρετανία χάρη στον κανονισμό του «ευρωπαϊκού διαβατηρίου», ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες να αποκτούν άδεια σε μία μόνο χώρα της Ενωσης και εν συνεχεία να παρέχουν υπηρεσίες σε ολόκληρη την κοινή αγορά, αντί να χρειάζεται να αποκτήσουν άδεια σε κάθε χώρα ξεχωριστά.