Επιταχύνεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Πειραιώς

Επιταχύνεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Πειραιώς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα 19,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, από 23 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου, βρίσκεται η Tράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Χρήστο Μεγάλου. «Υπάρχει απόφαση αυτής της διοίκησης να επιταχυνθεί η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης προκειμένου να αποπληρωθεί η κρατική βοήθεια όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο κ. Μεγάλου σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Η Πειραιώς έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση 2,72 δισ. ευρώ από τον Νοέμβριο του 2015 και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει πάνω από το ένα τέταρτο της τράπεζας. Ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να συνεργάζονται απευθείας με τους δανειολήπτες, προκειμένου να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους, θα αμβλύνει ακόμα περισσότερο το βάρος του χρέους, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου. Μέχρι τώρα, οι τράπεζες έπρεπε να πάνε στα δικαστήρια τους δανειολήπτες που καθυστερούσαν τις δόσεις τους.

Η νέα διοίκηση της Πειραιώς έχει δημιουργήσει ξεχωριστή μονάδα για τη διαχείριση κατασχέσεων και πωλήσεων ανεπιθύμητων περιουσιακών στοιχείων. Η Πειραιώς έχει πουλήσει ήδη προβληματικά δάνεια σχεδόν μισού δισ. ευρώ που βάρυναν τις θυγατρικές τους σε Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, τους τελευταίους 18 μήνες. Εχει, επίσης, αντλήσει 3 εκατ. ευρώ από την πώληση 29 ακινήτων μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Η τράπεζα θέλει να αποεπενδύσει από τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια και τα μερίδιά της στη Hellenic Seaways, τη «Σελόντα» και τη «Νηρεύς». «Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μειώσουμε την έκθεσή μας σε μη βασικά τραπεζικά ελληνικά holdings και στις τραπεζικές θυγατρικές στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία», δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή