Νέες επενδύσεις 15 εκατ. έως το 2019 σχεδιάζει ο όμιλος Flexopack

Νέες επενδύσεις 15 εκατ. έως το 2019 σχεδιάζει ο όμιλος Flexopack

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 15 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει την τριετία 2017-2019 ο εισηγμένος όμιλος Flexopack για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας των εργοστασίων του, τη δημιουργία νέων προϊόντων και τη συμπίεση του βιομηχανικού κόστους. Στον σχεδιασμό προβλέπεται εκσυγχρονισμός των παραγωγικών εγκαταστάσεων σε Ελλάδα και Πολωνία, αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού, δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής και επέκταση των δικτύων διανομής.

Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν κατά μεγάλο μέρος από ίδια κεφάλαια. Γι’ αυτό η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να μη διανεμηθεί φέτος μέρισμα, αν και η τελευταία χρήση ήταν κερδοφόρος. Μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σταμάτης Γκινοσάτης είπε ότι η Flexοpack δουλεύει τώρα στο 85%-90% της παραγωγικής της δυναμικότητας, ενώ η μονάδα της Πολωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στην υπάρχουσα ζήτηση. Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας κατά 70%.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρεία απέκτησε ένα οικόπεδο, το οποίο είναι όμορο με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη θέση Τζήμα του Δήμου Κορωπίου, συνολικής εκτάσεως 9.904 τ.μ., προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή βιομηχανικού κτιρίου. Η κατασκευή του κτιρίου, που θα είναι διώροφο μετά υπογείου και θα περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία συνολικής εκτάσεως 6.975 τ.μ., ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο τρίμηνο της χρήσεως 2016, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους 2017. Το νέο αυτό κτίριο, μετά την αποπεράτωση και έναρξη της λειτουργίας του, αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα της εισηγμένης. Η Flexopack παράγει είδη συσκευασίας από εύκαμπτο πλαστικό και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, ενώ συγκαταλέγεται στις πιο εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή