Νέα μονάδα απορριμμάτων από την Intrakat στη Θήβα

Νέα μονάδα απορριμμάτων από την Intrakat στη Θήβα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Βοιωτία, συνολικού προϋπολογισμού 16,3 εκατ. ευρώ προχώρησε η κοινοπραξία των εταιρειών Intrakat-WATT. Η νέα μονάδα βρίσκεται στην περιοχή της Θήβας και αφορά την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων για τους δήμους Θηβαίων, Αλιάρτου και Τανάγρας, ενώ θα είναι συνολικής ετησίας δυναμικότητας 35.000 τόνων.

Για την ολοκλήρωση της νέας μονάδας θα απαιτηθούν περίπου 18 μήνες, ενώ κατά την περίοδο κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργηθούν 125 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Intrakat, ο συνδυασμός της λειτουργίας της νέας μονάδας με τον ΧΥΤΑ Θηβών, θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση επεξεργασίας των αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ανακύκλωση και στην επαναχρησιμοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η Intrakat, σε συνεργασία με την Archirodon Group και την Envitec, ξεκίνησε και τις εργασίες για άλλη μία μονάδα απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, στην περιοχή των Σερρών. Πρόκειται για επένδυση 36,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,2 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το νέο ΕΣΠΑ, 9,2 εκατ. ευρώ θα είναι τα ίδια κεφάλαια της κοινοπραξίας, ενώ ακόμα 11,8 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο σχετικού δανείου προς τους αναδόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή