Κατά 2,7 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση της Τέρνα

Κατά 2,7 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση της Τέρνα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερκαλύφθηκε κατά 2,7 φορές η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου της Τέρνα Ενεργειακή, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η εισηγμένη ζητούσε κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ.Το επιτόκιο (κόστος δανεισμού) του κοινού ομολογιακού δανείου πρόκειται να διαμορφωθεί στο 3,85% που είναι κοντά στο κατώτερο σημείο του εύρους απόδοσης που είχε προσδιοριστεί μεταξύ 3,75% και 4,25%. To ομολογιακό δάνειο της Τέρνα Ενεργειακή είναι το 6ο κατά σειρά που εκδίδεται από την έναρξη λειτουργίας της αγοράς ομολόγων. Είχαν προηγηθεί οι εκδόσεις των εταιρειών: MLS Πληροφορική, Housemarket, ΟΠΑΠ, Sunlight και Μυτιληναίος.

Με τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η Τέρνα Ενεργειακή θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια και στην πράσινη οικονομία. Συγκεκριμένα, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της κατασκευής 2 αιολικών πάρκων στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της κατασκευής 1 αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα 18,744,6 εκατ. θα διατεθούν για τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στις περιφέρειες Ηπείρου και Πελοποννήσου.

Η εισηγμένη είναι ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαθέτοντας πλέον συνολική εγκατεστημένη ισχύ 738 MW, εκ των οποίων 468 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις Ηνωμένες Πολιτείες, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία.

Ολοκληρώνοντας τους επόμενους μήνες νέα αιολικά πάρκα που κατασκευάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα επιτύχει τον στόχο των 1.000 MW (1GW) εγκατεστημένης ισχύος μέχρι τις αρχές του 2018. Συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από μεγάλους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η ΕΤΕΠ (EiB) και η ευρωπαϊκή αναπτυξιακή τράπεζα EBRD, καθώς και μεγάλα γνωστά διεθνή funds όπως η York Capital Management. Παράλληλα, η εισηγμένη έχει υποβάλει προς αξιολόγηση επενδυτικές προτάσεις στο πακέτο Γιούνκερ, όπως η κατασκευή των καινοτόμων έργων αντλησοταμίευσης για την «αποθήκευση» ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 680 MW στην Αμφιλοχία, ενός υβριδικού σταθμού ισχύος 50 MW με αιολικό πάρκο 89 MW στην Κρήτη και αιολικών πάρκων 153 MW στη Νότιο Εύβοια. Εμφανίζει διευρυμένη γεωγραφική διασπορά, καθώς το 34,2% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από πωλήσεις που πραγματοποιούνται στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή