Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Frigoglass

Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Frigoglass

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχύ τέθηκε από την περασμένη Τρίτη, 1η Αυγούστου 2017, το σχέδιο συνδιαλλαγής της εισηγμένης Frigoglass μετά την οριστική έγκριση του ανωτάτου δικαστηρίου της Αγγλίας και της Ουαλλίας. Με την εξέλιξη αυτή επιτυγχάνεται η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Frigoglass, η οποία θα έχει πολύ λιγότερες εργοστασιακές μονάδες, αλλά πιο παραγωγικές, μικρότερες δαπάνες, καθώς και μια διαφορετική φιλοσοφία και στρατηγική προσέγγισης των αγορών όπου δραστηριοποιείται. Ηδη έχουν κλείσει εργοστάσια τα οποία δεν θεωρούνταν αποδοτικά, όπως εκείνο στην Kίνα ή στις HΠA. Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους και τις πιστώτριες τράπεζες (Citibank, HSBC, Alpha Bank και Eurobank) για την αναδιάρθρωση των χρεών της.

Οι βασικοί όροι της συμφωνίας είναι η μείωση του δανεισμού μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης κατά 136 έως 142 εκατ. μέσω: α) της κεφαλαιοποίησης του δανείου της Boval (κύριος μέτοχος της Frigoglass) συνολικού ύψους 30 εκατ. και β) είτε της αποπληρωμής είτε της κεφαλαιοποίησης ποσοστού έως 42% των ομολογιών συνολικού ύψους 250 εκατ., το οποίο αντιστοιχεί σε 105 εκατ., καθώς και ποσοστού έως 13% του συνολικού δανεισμού των συμμετεχουσών τραπεζών, το οποίο αντιστοιχεί σε 11 εκατ. επί συνολικού δανεισμού ύψους 82 εκατ. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2016 οι πωλήσεις του ομίλου Frigoglass μειώθηκαν κατά 9,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε 239,7 εκατ. ευρώ. Οπως εξηγεί η εταιρεία, η πτώση των πωλήσεων οφείλεται στη διψήφια μείωση των πωλήσεων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης στην Ανατολική Ευρώπη και της μειωμένης ζήτησης γυάλινων φιαλών και πλαστικών κιβωτίων στη Νιγηρία. Οι πωλήσεις στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης μειώθηκαν κατά 8,3% το εξάμηνο, που έληξε την 30ή Ιουνίου 2016, ανερχόμενες σε 181,3 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη μειώθηκαν κατά 22,0%, καθώς η οικονομική και πολιτική αστάθεια στη Ρωσία συνέχισε να επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση ποτών. Η επιβράδυνση της οικονομίας και οι συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά μπίρας στη Ρωσία συντέλεσαν στη δραστική μείωση των παραγγελιών στη Ρωσία. Οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη σημείωσαν αύξηση κατά 26% λόγω της ζήτησης επαγγελματικών ψυγείων ICOOL από τους εμφιαλωτές της Coca-Cola, αντανακλώντας παράλληλα τη δέσμευση της επιχείρησης για συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή