Ανοδο 1,6% κατέγραψε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Ανοδο 1,6% κατέγραψε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή αύξηση της τάξης του 1,6% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016, έναντι αύξησης 8,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016, παρουσίασε αύξηση 6%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Μαΐου 2017, παρουσίασε μείωση 0,8%.

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,6% τον μήνα Ιούνιο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

• Κατά 2,8% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών και συγκεκριμένα των δεικτών των διψήφιων κλάδων: καπνού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

• Κατά 0,1% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση:

• Κατά 3,5% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

• Κατά 7,1% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή