Νέα προϊόντα από τη «Νηρεύς» στην αγορά, ενόψει πώλησης

Νέα προϊόντα από τη «Νηρεύς» στην αγορά, ενόψει πώλησης

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων προστιθέμενης αξίας, όπως είναι για παράδειγμα τα έτοιμα προς μαγείρεμα γεύματα, καθώς και στην καλλιέργεια νέων ειδών, προχωρεί η «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» ήδη από φέτος. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία, εκ των κορυφαίων του κλάδου στην Ελλάδα, επιδιώκει αφενός να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή, αφετέρου να βελτιώσει την αξία της ενόψει και της επικείμενης πώλησης, σε στρατηγικό επενδυτή, της συμμετοχής που σήμερα έχουν οι τράπεζες στο μετοχικό κεφάλαιο της «Νηρεύς» και συνολικά ανέρχεται σε 74,98%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της «Νηρεύς» Αντώνη Χαχλάκη στην εξειδικευμένη για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών ιστοσελίδα Undercurrent News, η εταιρεία σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια να διπλασιάσει την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Ηδη το 2017 θα αυξήσει την παραγωγή προϊόντων αυτής της κατηγορίας κατά 30% ώστε να αντιστοιχούν στο 8% της συνολικής της παραγωγής. Πρόκειται για φρέσκα και κατεψυγμένα φιλέτα απολεπισμένα και απεντερωμένα ψάρια, ενώ η εταιρεία θα τοποθετήσει στην αγορά και έτοιμα προς μαγείρεμα γεύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαχλάκη, η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή έτοιμων προς μαγείρεμα γευμάτων λόγω της αυξανόμενης ζήτησης που υπάρχει για τα προϊόντα αυτά από τους καταναλωτές. Η εταιρεία διαθέτει επαρκή δυναμικότητα για να επεκτείνει αυτή την κατηγορία έως το 2018 και προσανατολίζεται να μεταφέρει μέρος της μεταποιητικής δραστηριότητας εκτός Αττικής.

Επιπλέον, η «Νηρεύς» εισέρχεται και στην παραγωγή νέων ειδών ψαριών, πέραν του λαβρακίου και της τσιπούρας. Η εταιρεία ετοιμάζεται να τοποθετήσει στην ευρωπαϊκή αγορά φαγκρί, είδος που ήδη διαθέτει στην ελληνική αγορά, ενώ παράγει και 500 τόνους μυλοκόπι.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, ο κ. Χαχλάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει ελαφρά κάμψη τους στο δεύτερο ήμισυ του έτους, καθώς αυξάνεται η παραγωγή λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά από το φθινόπωρο και έπειτα υποχωρεί η κατανάλωση. Πρόσθεσε δε ότι η αύξηση της παραγωγής στην Τουρκία τόσο στο λαβράκι όσο και στην τσιπούρα έχουν προκαλέσει μείωση των τιμών, ειδικά της τσιπούρας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για τη «Νηρεύς» όσο και για τη «Σελόντα», την έτερη μεγάλη εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών που οδηγείται σε πώληση (η συμμετοχή των τραπεζών σε αυτή ανέρχεται σε 79,61%), έχει ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν λάβει το συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα, ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών εκτιμάται ότι θα γίνει έως τον Νοέμβριο, ενώ η όλη διαδικασία πώλησης πρόκειται θα ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή