Ερχεται κρίσιμος Σεπτέμβριος για 11 εισηγμένες

Ερχεται κρίσιμος Σεπτέμβριος για 11 εισηγμένες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνας τελικών αποφάσεων για το μέλλον 11 εισηγμένων θα είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δύο επιλογές. Είτε να λάβουν μέτρα εξυγίανσης που θα περιλαμβάνουν μεγάλη μείωση του επιτοκίου δανεισμού μέχρι γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεων για να αποφευχθεί πιθανή χρεοκοπία είτε να αναζητήσουν στρατηγικό επενδυτή που θα διασώσει τις επιχειρήσεις και θα αναλάβει τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις. Η μοναδική εισηγμένη που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκτροφής βόειου κρέατος είναι η «Κρέκα» με έδρα τη Χρυσούπολη Καβάλας, που ζητεί άμεσα την υιοθέτηση μέτρων εξυγίανσης από την πιστώτρια Εθνική Τράπεζα.

Το οικονομικό αδιέξοδο παραμένει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και όλα θα εξαρτηθούν από τον Σεπτέμβριο, όταν ολοκληρώνεται και η διαδικασία του διαγωνισμού πώλησης των δύο ζαχαρουργείων στη Σερβία. Η εισηγμένη Dionic έχει προχωρήσει στην ανανέωση ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 12 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα η συμφωνία αναδιάρθρωσης με τον βασικό πιστωτή. Η διοίκηση της Euromedica συνεχίζει τις συνομιλίες με τις πιστώτριες τράπεζες, αν και ο χρόνος πιέζει για να δοθεί λύση. Στην «Ελληνική Υφαντουργία» οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να βγάλουν σε πλειστηριασμό μη λειτουργικά ακίνητα της μητρικής εταιρείας, ενώ για την Alpha Grissin υπάρχει εδώ και μήνες το αίτημα των τραπεζών για την υπαγωγή της εισηγμένης σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Medicon Hellas με τις πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών της, ενώ η πιθανότητα συγχώνευσης της «Σίδμα-Μπήτρου» στον κλάδο της σιδηρουργίας θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των πιστωτριών τραπεζών. Για την Pasal Development συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ για τη «Σφακιανάκης» εξακολουθούν οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και περιλαμβάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (και συμμετοχή των υπαρχόντων μετόχων) ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή