Στην Grivalia περνάει ο έλεγχος των Αστεριών Γλυφάδας

Στην Grivalia περνάει ο έλεγχος των Αστεριών Γλυφάδας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάλαι ποτέ θρυλικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Αστέρια Γλυφάδας, που το χαρακτήριζαν οι πολυτελείς καμπάνες του, φιλοδοξεί να αναβιώσει η Grivalia Properties AEEAΠ η οποία αποκτά την εκμετάλλευσή του έως το έτος 2081.

Ειδικότερα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητα ανακοίνωσε ότι η ξενοδοχειακή της πλατφόρμα Grivalia Hospitality, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, υπέγραψε δεσμευτικό προσύμφωνο απόκτησης του 80% των μετοχών της Nαυσικά Α.Ε. μισθώτριας των Αστεριών Γλυφάδας. Η Ναυσικά Α.Ε., συμφερόντων μέχρι πρότινος του ομίλου Παπαθεοχάρη, έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών Γλυφάδας, το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Με την υπογραφή του προσυμφώνου συστάθηκε παρακαταθήκη του 80% των μετοχών της Ναυσικά Α.Ε. υπέρ της Grivalia, η οποία προσδιορίζει το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών στις αρχές του 2018. Το τίμημα που ανέρχεται σε 17,17 εκατ. ευρώ καλύπτει κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπροσθέτως, η Grivalia αναλαμβάνει την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων υπέρ ιδιώτη δανειστή συνολικού ύψους 12,32 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ναυσικά Α.Ε. έχει εξασφαλίσει ήδη από αρμόδιους φορείς μέρος των απαραίτητων εγκρίσεων για την υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού και επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου με δυνατότητα δυναμικότητας 400 κλινών. Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε μέρος της έκτασης των περίπου 280 στρεμμάτων που είναι μισθωμένα από τη Ναυσικά Α.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός της Grivalia αφορά τη λειτουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου δυναμικότητας κάτω των 200 κλινών, το οποίο θα έχει σαφή αναφορά στην ιστορικότητά του. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πολυτελείς βίλες οι οποίες θα διατίθενται προς μακροχρόνια ενοικίαση. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μικρότερου σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό συνεδριακού κέντρου. Επιπλέον, θα λειτουργήσει κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς και άλλες συμπληρωματικές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα σύμβαση μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών προβλέπει την παράταση της λήξης μίσθωσης του ακινήτου από το έτος 2042 στο έτος 2081. Η διαχείριση της μονάδας θα ανατεθεί σε διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα. Ηδη γίνονται συζητήσεις με εκπροσώπους τριών αλυσίδων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Γιώργος Χρυσικός εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι από την επένδυση θα δημιουργηθούν περί τις 1.000 θέσεις εργασίας. Τα Αστέρια Γλυφάδας αποτελούσαν πόλο έλξης για προσωπικότητες που επισκέπτονταν την Ελλάδα κυρίως τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Επίσης, ήταν σημείο αναφοράς για τα γυρίσματα πολλών ελληνικών ταινιών εκείνης της εποχής. Η πρώτη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της Εθνικής Τράπεζας και της Αστήρ υπογράφηκε στις 29 Οκτωβρίου 1954, ενώ ακολούθησε συμπληρωματική σύμβαση μεταξύ αυτών και επιπλέον του ΕΟΤ στις 5 Φεβρουαρίου 1955.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή