Δυναμική διείσδυση στον τουρισμό από την Grivalia με τρεις επενδύσεις

Δυναμική διείσδυση στον τουρισμό από την Grivalia με τρεις επενδύσεις

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις επενδυτικές κινήσεις εντός του 2017, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό, η Grivalia Properties AEEAΠ ενισχύει την παρουσία της στον τουριστικό επιχειρηματικό χώρο.

Η τελευταία επιχειρηματική της κίνηση έλαβε χώρα με την υπογραφή από την ξενοδοχειακή της πλατφόρμα, Grivalia Hospitality, δεσμευτικού προσυμφώνου για την απόκτηση του 80% των μετοχών της «Ναυσικά» Α.Ε., μισθώτριας εταιρείας των Αστεριών Γλυφάδας. Η πρώτη της κίνηση αφορούσε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Pearl Island Project στον Παναμά. Ακολούθησε η εξαγορά μέσω διαγωνισμού του ακινήτου «Ολυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurobank από κοινού με την εταιρεία Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε. Το κοινό σχήμα προσέφερε το ποσόν των 5,46 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη μετατροπή του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου σε πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο.

Με την ανάληψη της εκμετάλλευσης του θρυλικού συγκροτήματος των Αστεριών Γλυφάδας η Grivalia εισέρχεται δυναμικά και στην τουριστική αγορά της Αθήνας, η οποία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Στόχος της Grivalia είναι η αναβίωση του συγκροτήματος με τη λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας αλλά και την ανακατασκευή βιλών οι οποίες θα διατίθενται προς μακροχρόνια ενοικίαση. Η «Ναυσικά» Α.Ε. έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών Γλυφάδας το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, «κλειδί» για την υπογραφή του προσυμφώνου της εξαγοράς αποτέλεσε η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών για παράταση της λήξης μίσθωσης του ακινήτου από το έτος 2042 στο έτος 2081. Με την υπογραφή του προσυμφώνου, συστάθηκε παρακαταθήκη του 80% των μετοχών της «Ναυσικά» Α.Ε. υπέρ της Grivalia, η οποία εκτιμά ότι στις αρχές του 2018 θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το τίμημα ανέρχεται σε 17,17 εκατ. ευρώ και θα καλύψει κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, η Grivalia θα αναλάβει την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,32 εκατ. ευρώ.

Στους επενδυτικούς στόχους της Grivalia είναι η περαιτέρω επιχειρηματική της διείσδυση σε επιλεγμένα ακίνητα, αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό, εισήλθε πρόσφατα στο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality με κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ, επενδυτικό σχήμα το οποίο διαχειρίζεται η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G investments.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή