Air China: απευθείας πτήσεις Αθήνα-Πεκίνο δύο φορές την εβδομάδα

Air China: απευθείας πτήσεις Αθήνα-Πεκίνο δύο φορές την εβδομάδα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας προσγειώνεται αύριο Τετάρτη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η Air China ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, επισήμως την έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας από την αίθουσα εκδηλώσεων της κινεζικής πρεσβείας στο Παλαιό Ψυχικό, σε ένδειξη της έντονης συμβολικής σημασίας που αποδίδεται στην εξέλιξη αυτή.

Η κινεζική κρατική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια στα τέλη Σεπτεμβρίου, και η αυριανή πτήση του πρώτου Airbus A330-200 της Air China, που θα πετάξει απευθείας από το Πεκίνο, λειτουργεί δοκιμαστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για την έναρξη των δρομολογίων επισπεύσθηκαν και λόγω της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην οποία η Κίνα είναι φέτος τιμώμενη χώρα. Η Air China από τις 30 Σεπτεμβρίου θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, τις δύο πρωτεύουσες. «Η από καιρό αναμενόμενη έναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας στις 30 Σεπτεμβρίου θα συμβάλει στην ενίσχυση του καθεστώτος της Ελλάδας ως εξέχοντος κόμβου εμπορικών μεταφορών και ελκυστικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες», δήλωσε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιαολί. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δρ Γιάννη Παράσχης, δήλωσε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε τις απευθείας αυτές πτήσεις και έχουμε σημαντικές προσδοκίες από την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ελλάδας».

Ο γενικός διευθυντής της θυγατρικής της Air China στην Αθήνα, Κιάο Σουβέν, εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα, χάρη σε αυτήν την εξέλιξη, ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα θα διπλασιαστεί. «Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν καλές σχέσεις και η κινεζική κυβέρνηση και η ελληνική κυβέρνηση έχουν εδραιώσει αυτήν τη σχέση, ώστε να φέρουν περισσότερους Κινέζους επισκέπτες στην Ελλάδα». «Θέλουμε επίσης να φέρουμε περισσότερους Ελληνες στην Κίνα. Αυτός είναι ο στόχος μας», προσέθεσε.

Η Air China, η οποία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα το 2005, πραγματοποιεί από το 2011 δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα με ενδιάμεση όμως στάση, αν και χωρίς αλλαγή αεροσκάφους στο Μόναχο, κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Η συνέχεια ή μη αυτών των δρομολογίων μετά τις 30 Σεπτεμβρίου δεν έγινε γνωστή. Το 2015 υπολογίζεται πως μετέφερε από την Αθήνα περισσότερους από 20 χιλιάδες επιβάτες και ακόμα περισσότερους πέρυσι. Ομως, η ζήτηση για περισσότερες θέσεις είναι υπαρκτή και αναμένεται να ενισχυθεί τόσο στην κατηγορία των επιβατών που ταξιδεύουν για δουλειές όσο και κυρίως στην κατηγορία των εισερχομένων από την Κίνα τουριστών.

Η Air China ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει στόλο άνω των 600 αεροσκαφών. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της στην Ευρώπη και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης με περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 20 δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή