Στα 171 εκατ. τα κέρδη για τη μητρική της Interamerican το πρώτο εξάμηνο

Στα 171 εκατ. τα κέρδη για τη μητρική της Interamerican το πρώτο εξάμηνο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση μεγεθών παρουσίασε για το πρώτο εξάμηνο της εφετινής χρονιάς ο ολλανδικός όμιλος Achmea, που στη χώρα μας ελέγχει την Interamerican.

Αναλυτικότερα, ο ολλανδικός όμιλος παρουσίασε στο τέλος Ιουνίου λειτουργικό αποτέλεσμα 223 εκατ. ευρώ, ενώ το τελικό καθαρό αποτέλεσμα, μετά φόρων, ανέρχεται στα 171 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία οφείλεται κυρίως στα σταθερά αποτελέσματα των γενικών ασφαλίσεων, που ανήλθαν στα 105 εκατ. ευρώ και παρά τις υψηλότερες αποζημιώσεις και των ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής στις Κάτω Χώρες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 102 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου:

• Ο δείκτης φερεγγυότητας (Solvency II, δείκτης μερικού εσωτερικού μοντέλου) βελτιώθηκε σε 185% από 181% κατά το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

• Επιτεύχθηκε μείωση κόστους, ύψους 8% σε επίπεδο ομίλου.

• Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες στην οργάνωση εξυπηρέτησης του κλάδου συντάξεων και ζωής.

• Συνεχίστηκαν οι υψηλές επενδύσεις στις διαδικτυακές και καινοτόμες υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Achmea κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, φθάνοντας συνολικά τα 16,947 δισ. ευρώ, με αύξηση του χαρτοφυλακίου πελατών στις γενικές ασφαλίσεις και στον κλάδο υγείας. Το μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 117 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των καθαρών κερδών, φθάνοντας στα 9,899 δισ. ευρώ.

Διεθνώς, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα από τη δραστηριοποίηση στην Τουρκία, στη Σλοβακία, στην Ελλάδα με την Interamerican, στην Ιρλανδία και στην Αυστραλία, έφθασαν τα 615 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας για τη χρήση του Διαδικτύου οδήγησε, κυρίως, σε αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων στις θυγατρικές εκτός Κάτω Χωρών, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν σταθερά, παρά τις συνεχιζόμενες επενδυτικές δαπάνες. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ομίλου, η Achmea συνεχίζει να επενδύει σε χώρες στις οποίες μπορεί να επιτύχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κερδοφόρο ανάπτυξη του μεριδίου της στις τοπικές αγορές, με επικέντρωση στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Willem van Duin, «με τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου ενισχύεται η πεποίθηση ότι η Achmea βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της, που είναι η περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, η βελτίωση των αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης. Κατέχοντας ηγετική θέση στις υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου, πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου δίνουν τον τόνο, υλοποιώντας την αρχή να παρέχουν στον ασφαλιστικό κλάδο αυτά που χρειάζεται η αγορά, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην καινοτομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT