Επεκτείνεται η δανική αλυσίδα λιανεμπορίου JYSK

Επεκτείνεται η δανική αλυσίδα λιανεμπορίου JYSK

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια μετά την «απόβασή» της στην Ελλάδα η δανική αλυσίδα λιανεμπορίου ειδών για το σπίτι JYSK προσθέτει δύο ακόμη καταστήματα στο δίκτυό της και δηλώνει ικανοποιημένη από την ανάπτυξή της στη χώρα. Εχοντας πλέον φτάσει τα δεκατρία καταστήματα σε όλη τη χώρα, διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει την επέκτασή της έτσι ώστε έως το 2020 να φτάσει τα σαράντα.

Με αιχμή το σκανδιναβικό design και τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές της, στοχεύει να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά ειδών για το σπίτι. «Η διοίκηση της εταιρείας είναι πολύ ικανοποιημένη από την απόδοση της ελληνικής θυγατρικής», σημειώνει ο υπεύθυνος της JYSK για Ελλάδα και Ουγγαρία, Sandor Szimeiszter. Κύκλοι της αγοράς υπολογίζουν πως ο μέσος κύκλος εργασιών ανά κατάστημα είναι προσώρας της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, επικαλούμενοι το γεγονός πως για τη χρήση που έληξε την 31η Αυγούστου του 2016, οπότε και τα καταστήματα δεν ξεπερνούσαν τα πέντε (ούτε είχαν όλα ολοκληρώσει 12μηνη λειτουργία), ήταν της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται πως θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ και θα απασχολήσει περί τα 400 άτομα. Τα δύο νέα καταστήματα εγκαινιάζονται αύριο Πέμπτη στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη και στο Περιστέρι και έρχονται να προστεθούν στα περισσότερα από 2.400 καταστήματα που ελέγχει η εταιρεία σε 48 χώρες. Η JYSK εξειδικεύεται στα είδη ύπνου, όπως παπλώματα, στρώματα και μαξιλάρια, αλλά παράλληλα διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων επίπλου και δηλώνει πως έχει ήδη χιλιάδες κωδικούς στην Ελλάδα. Σημαντικό, πάντως, κρίνεται και το γεγονός πως έχει ήδη αναπτύξει και ηλεκτρονικό κατάστημα του οποίου η δραστηριότητα βαίνει κλιμακούμενη, εξηγεί στην «Κ» η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής.

Η JYSK «αποβιβάστηκε» στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2015. Η εταιρεία δηλώνει πως η έλευσή της στη χώρα έχει μακροπρόθεσμο και έντονα πελατοκεντρικό προσανατολισμό.

Το πρώτο κατάστημα της JYSK άνοιξε στη Δανία το 1979. Ανήκει στον Δανό επιχειρηματία Lars Larsen, ο οποίος ελέγχει και άλλα εμπορικά σήματα (στη Γερμανία και στην Αυστρία, τα καταστήματα ονομάζονται Dänisches Bettenlager). Ο τζίρος της JYSK ανέρχεται στα 3,1 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή