28 εκατ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει η PQH από 4 ακίνητα της ΑΤΕ Leasing

28 εκατ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει η PQH από 4 ακίνητα της ΑΤΕ Leasing

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει από τη δημοπράτηση τεσσάρων επαγγελματικών ακινήτων που ανήκαν στην ΑΤΕ Leasing, η PQH, ο Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής που έχει οριστεί για συνολικά 16 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα που τελούν υπό εκκαθάριση στην Ελλάδα (πρόκειται κυρίως για τις Proton, Αχαϊκή Συνεταιριστική, FBB, ΑΤΕ Leasing, Πανελλήνια Τράπεζα και θυγατρικές αυτών). Τα εν λόγω ακίνητα, όπως επίσης και άλλα δύο (μία πολυκατοικία στη Χαλκίδα κι ένα βιοτεχνικό κτίριο στη Λαμία), αναμένεται να δημοπρατηθούν με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοράς την 11η Σεπτεμβρίου. Τα δύο τελευταία ακίνητα ανήκουν στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας αντίστοιχα.

Από τα τέσσερα επαγγελματικά ακίνητα, εκείνο που αναμένεται να αποφέρει και τα περισσότερα είναι το κτίριο που βρίσκεται στη Λ. Συγγρού 340. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρώην ακίνητο της «Μπάμπης Βωβός», το οποίο στο παρελθόν ήταν μισθωμένο (σε ό,τι αφορά τη χρήση γραφείων του) στη Νέα Δημοκρατία και πλέον χρησιμοποιείται από τον ΔΟΛ, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος. Σε ό,τι αφορά τη χρήση γραφείων, το ακίνητο μισθώνεται από τη Media Markt. Η τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί για το 50% που ήταν στην κατοχή της ΑΤΕ Leasing ανέρχεται σε 14,2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το υπόλοιπο 50% έχει αγοραστεί εξ αδιαιρέτου νωρίτερα εντός του έτους από την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, αντί ποσού της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τότε το ακίνητο δεν είχε μισθωτή για τη χρήση γραφείων.

Το δεύτερο προς εκποίηση κτίριο γραφείων βρίσκεται στην οδό Πάτμου 16-18 στο Μαρούσι, είναι συνολικής επιφανείας 8.582 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 6,2 εκατ. ευρώ. Προς δημοπράτηση θα βρεθεί και ένα ακόμη κτίριο γραφείων 9.096 τ.μ. στην περιοχή του Ελληνικού, με τιμή εκκίνησης τα 5,25 εκατ. ευρώ.

Το τέταρτο ακίνητο βρίσκεται επίσης στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Αγράφων 5 και Πάτμου, είναι επιφανείας 3.573 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί είναι 2,3 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα ακίνητα, η PQH αναμένεται να πωλήσει τόσο το χαρτοφυλάκιο χρηματοδοτικών μισθώσεων όσο και τον κινητό εξοπλισμό των υπό εκκαθάριση τραπεζών, συνολικής λογιστικής αξίας 271 εκατ. ευρώ και απαίτησης της τάξεως των 360 εκατ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να εξασφαλίσει έσοδα τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στην PQH συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag. Η τελευταία προέρχεται από τη Σουηδία και ειδικεύεται στις αναδιαρθρώσεις δανείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή