ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Περιορισμένες οι οικονομικές επιπτώσεις από την προσάραξη του «Blue Star Patmos»

bluestarprosaraksi-thumb-large-thumb-large--2

Περιορισμένες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις από το συμβάν με το «Blue Star Patmos», όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αυτό οφείλεται «στην επερχόμενη χαμηλή περίοδο κίνησης και στη δυνατότητα κάλυψης των δρομολογίων του πλοίου με μεταδρομολογήσεις άλλων πλοίων του Ομίλου». Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκε απάντληση των υγρών από ειδικευμένο πλοίο, προκειμένου να μειωθεί το βάρος του και συνεχίζεται σήμερα η προσπάθεια μερικής μετατόπισής του σε πιο προστατευμένο σημείο με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε απάντηση του από 01.09.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την προσάραξη του πλοίου BLUE STAR PATMOS σε αβαθή κατά την είσοδο του στο λιμένα της Ίου, την Τετάρτη 30.08.2017, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένες, λόγω της επερχόμενης χαμηλής περιόδου κίνησης και της δυνατότητας κάλυψης των δρομολογίων του πλοίου με μεταδρομολογήσεις άλλων πλοίων του Ομίλου.

Το γεγονός καλύπτεται πλήρως από τις υφιστάμενες ασφαλιστικές καλύψεις του πλοίου BLUE STAR PATMOS για αστική ευθύνη έναντι τρίτων (Protection & Indemnity) και για κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) από διεθνώς αναγνωρισμένους ασφαλιστικούς οίκους.

Η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου από τα αβαθή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα δρομολόγια του πλοίου εκτελούνται κανονικά από το BLUE STAR NAXOS.