Στον έλεγχο της Diorama το 100% της Adam Pack

Στον έλεγχο της Diorama το 100% της Adam Pack

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 100% της Adam Pack, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή προϊόντων χάρτινης συσκευασίας υγρών τροφίμων, προχώρησε η Diorama Investments συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Η Adam Pack ιδρύθηκε το 1997 και είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία κατασκευής χάρτινων συσκευασιών gable tops και πωμάτων που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία φρέσκου γάλακτος και χυμών. Εδρεύει στο Λαύριο και απασχολεί 71 εργαζόμενους.

Το 2016 είχε πωλήσεις 13,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 28% ήταν εξαγωγές. Την εξαγορά πραγματοποίησε η DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής της Diorama Investments Sicar, η διοίκηση της οποίας σημειώνει πως η επένδυση συνάδει με τη στρατηγική τοποθετήσεων σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Η επένδυση στην Adam Pack είναι η τέταρτη επένδυση της Diorama, το οποίο αποτελεί επενδυτικό κεφάλαιο 135 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Η πρώτη τοποθέτηση έγινε τον Νοέμβριο του 2015 στην Atlas Tapes Α.Ε., αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας. Τον Μάρτιο του 2016, η Diorama ανακοίνωσε την επένδυση στην Damavand Α.Ε. που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την ντομάτα, ενώ τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε την επένδυση στην InternetQ – ελληνική εταιρεία τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DECA Investments, Ν. Κούλης, εκτιμά πως η ευρωπαϊκή δομή του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται η Adam Pack (Κ.Δ. ΑΔΑΜ Γραφικές Τέχνες ΑΒΕΕ) είναι τέτοια που της δίνει τη δυνατότητα, με την κατάλληλη υποστήριξη, να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της πανευρωπαϊκά.

Οι επενδυτές που συμμετέχουν μαζί με τον Δ. Δασκαλόπουλο στην Diorama είναι είτε Ελληνες επιχειρηματίες είτε και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή