Εγκρίθηκε η επέκταση τουριστικού χωριού στη Σητεία της Κρήτης

Εγκρίθηκε η επέκταση τουριστικού χωριού στη Σητεία της Κρήτης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για την αναβίωση του τουριστικού – παραθεριστικού συγκροτήματος «Διόνυσος» στη Σητεία της Κρήτης με επέκταση των εγκαταστάσεών του έλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η εταιρεία Mantagu Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Κατασκευαστική Εταιρεία – Soe Club.

Ειδικότερα, η εταιρεία εξασφάλισε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου ανάπτυξης παραθεριστικής κατοικίας «Ανάλουκα Ι», συνολικής έκτασης 367 στρεμμάτων, στη θέση Ανάλουκα του Δήμου Σητείας. Από το σύνολο της έκτασης η προτεινόμενη επιφάνεια δόμησης ξεπερνάει τα 104 στρέμματα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η λειτουργία Αιγαιοπελαγίτικου Χωριού (Διόνυσος), εμπορικού και πολιτιστικού κέντρου, σχολείων, εκκλησίας και συμπληρωματικών τουριστικών αναπτύξεων.

Ο πληθυσμός του τουριστικού – παραθεριστικού συγκροτήματος μπορεί να ανέλθει σε 3.700 άτομα. Αναλυτικά, το Αιγαιοπελαγίτικο Χωριό έχει δυνατότητα φιλοξενίας 940 ατόμων. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές υπολογίζονται σε 1.450 άτομα, οι τουρίστες σε 940 άτομα και οι μονίμως εργαζόμενοι στον οικισμό σε 370 άτομα. Ο οικισμός περιλαμβάνει οικόπεδα για την κατασκευή των κατοικιών, καθώς και οικοδομήσιμα γήπεδα για τη δημιουργία κοινωφελών εγκαταστάσεων και άλλων λειτουργιών, αλλά και για κοινόχρηστους χώρους. Στους κοινόχρηστους χώρους περιλαμβάνονται οι ελεύθερες ζώνες πρασίνου, η πλατεία, οι δρόμοι, οι πεζόδρομοι, οι παιδικές χαρές κ.ά. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χαρακτηρίζουν θετική την εξέλιξη έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την ανάπτυξη πρόσθετων εγκαταστάσεων από νέους επενδυτές στη ζώνη ανατολικά και νότια του σημερινού οικισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ο σχεδιασμός του έργου συνάδει με τις κατευθύνσεις του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού. Βάσει του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Κρήτης, θα πρέπει να λαμβάνονται και να εφαρμόζονται σχέδια ρύθμισης του οικισμένου και παράκτιου χώρου ώστε να αντιμετωπιστεί η νόμιμη εκτός σχεδίου δόμηση στον δημοφιλή προορισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή