1.400 θέσεις εργασίας «κόβει» η Lego

1.400 θέσεις εργασίας «κόβει» η Lego

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περικοπή του 8% του εργατικού της δυναμικού μέχρι τα τέλη του 2017 αποφάσισε να προχωρήσει η δανική εταιρεία παιχνιδιών Lego μετά την μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων που έχει καταγραφεί στην εταιρεία εδώ και δεκατρία χρόνια.

Σύμφωνα με δημιοσιεύματα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η μείωση των εσόδων της εταιρείας κατά 5% (14,9 δισ. από 15,7 δισ. κορώνες) που καταγράφηκε μόλις έναν μήνα μετά την αιφνίδια μετακίνηση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας φέρνουν την δανική εταιρεία αντιμέτωπη με την χρεοκοπία, καθώς πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση για την εταιρία από το 2004, όταν είχε βρεθεί ξανά στα πρόθυρα της πτώχευσης.

«Έχουμε πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης για το σύνολο της εταιρείας» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της παρούσας επιχείρησης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

1.400 θέσεις εργασίας «κόβει» η Lego-1

«Θα χτίσουμε έναν μικρότερο και λιγότερο περίπλοκο οργανισμό από αυτόν που έχουμε σήμερα, ο οποίος θα απλοποιήσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο προκειμένου να φτάσουμε σε περισσότερα παιδιά», πρόσθεσε.

Η εταιρεία αυτήν την στιγμή απασχολεί 18.200 εργαζόμενους και οι νέες περικοπές οι οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, υπολογίζονται στο 8% του συνόλου, δηλαδή περίπου 1.400 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της Lego υποχώρησαν το πρώτο εξάμηνο σε 3,4 δισ. κορώνες Δανίας (544 εκατ. δολάρια), από 3,5 δισ. κορώνες το ίδιο διάστημα του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της Lego ξεπέρασαν εκείνα της ανταγωνίστριας Mattel, η οποία κατέγραψε πωλήσεις εξαμήνου ύψους 1,71 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, από το 2015 και μετά τα αποτελέσματα της Lego επιβραδύνονται, ιδιαίτερα σε μεγάλες αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Oπως και άλλες κατασκευάστριες παιχνιδιών, έτσι και η Lego παλεύει με τον ανταγωνισμό από εφαρμογές για smartphones και από videogames, ενώ εδώ και κάποιο διάστημα εκσυγχρονίζει τα παιχνίδια της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η εταιρεία αποφάσισε την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της προκειμένου να εντείνει τις προσπάθειες στο ψηφιακό περιβάλλον.

1.400 θέσεις εργασίας «κόβει» η Lego-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή