Στις 22 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

Στις 22 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου υπογράφεται, εκτός απροόπτου, η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του γαλλογερμανικού σχήματος των CMA και DIEP. Ολα τα απαραίτητα έγγραφα που έχει ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για το εταιρικό όχημα (SPV), τα οποία έχουν συστήσει οι αγοραστές προκειμένου να προχωρήσουν στη συναλλαγή, έχουν σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές αποσταλεί.

Το ελληνικό Δημόσιο περιμένει από την ιδιωτικοποίηση να εισπράξει το τίμημα των 231,926 εκατομμυρίων ευρώ , ποσό απαραίτητο γα να προσεγγιστούν οι στόχοι που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος. Μετά την υπογραφή η σύμβαση θα πάει για έλεγχο στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού και κατόπιν θα προχωρήσει και η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου, η οποία χρειάζεται να ψηφιστεί και από τη Βουλή. Το γεγονός πως δεν κατέστη δυνατόν η υπογραφή της 22ας Σεπτεμβρίου να γίνει κατά την επίσκεψη Μακρόν δημιούργησε προβληματισμό σε ορισμένους κύκλους, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σημειώνουν πως οι Γάλλοι της CMA είναι εκείνοι που επέλεξαν να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ.

Την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του αγοραστή θα βάλουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), Αλεξάντερ φον Μέλενσιν και της θυγατρικής της CMA CGM, Terminal Link, Μπόρις Βένζελ όπως και ο Αρθουρ Νταβίντιαν για την Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή