ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξήθηκαν κατά 57,8% τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican

ayxithikan-kata-57-8-ta-leitoyrgika-kerdi-tis-interamerican-2209043

Κέρδη προ φόρων ύψους 15,5 εκατ. ευρώ και λειτουργικά (επαναλαμβανόμενα) κέρδη προ φόρων 10,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 57,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου (6,4 εκατ.), παρουσίασε η Interamerican κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σε σημαντικό βαθμό τα λειτουργικά κέρδη οφείλονται στα αποτελέσματα παραγωγής ασφαλίστρων, παρά τις δυσκολίες του οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 177,2 εκατ. ευρώ, έναντι 167,3 εκατ. πέρυσι.

Ο όμιλος παρουσιάζει επίσης υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας με βάση τη Φερεγγυότητα 2 (Solvency II) και όπως υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interamerican Γιάννης Καντώρος, «η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι η κερδοφορία επιτυγχάνεται με ταυτόχρονη διατήρηση υψηλής κεφαλαιοποίησης, δηλαδή της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας της εταιρείας». Συγκεκριμένα, η φερεγγυότητα ανέρχεται στο 169% για την εταιρεία ζωής, στο 202% για την εταιρεία γενικών ασφαλίσεων και στο 136% για την εταιρεία βοήθειας, ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου ανήλθε στα 212,5 εκατ. ευρώ. Η αύξηση της παραγωγής κατά 5,9% υπερβαίνει τις 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αύξηση που παρουσίασε αντιστοίχως η ελληνική ασφαλιστική αγορά και υπογραμμίζει τη δυναμική των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Interamerican, σε μια περίοδο κατά την οποία η διοίκηση έχει δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές, στη βάση ενός ευρύτερου ανασχεδιασμού του εμπορικού τομέα και του επιχειρησιακού πλάνου για την προσεχή πενταετία.

Πιο αναλυτικά, η παραγωγή μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των unit linked προϊόντων, στον κλάδο υγείας ανήλθε στα 43,3 εκατ. (αύξηση 4,8%) και στις γενικές ασφαλίσεις ανήλθε στα 93,9 εκατ. ευρώ (αύξηση 0,4%). Στα αποτελέσματα αυτά συνεισέφεραν ουσιαστικά όλα τα δίκτυα διανομής (δίκτυο agency, συνεργαζόμενων brokers, απευθείας πωλήσεις-Anytime, τραπεζικές συνεργασίες).

Η συνεισφορά τους δικαιώνει την πολυκαναλική πολιτική της Interamerican στη διανομή με κάθε τρόπο που θα ήθελε ο πελάτης, ενώ η εστίαση στην απόδοση αξίας στον πελάτη επιβεβαιώνεται και από τις συνεχώς βελτιούμενες διαδικασίες πληρωμών και αποζημιώσεων σε δικαιούχους, που κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 113,8 εκατ. ευρώ.

Η Interamerican, κατά το πρώτο εξάμηνο, επανέκαμψε αποφασιστικά στον κλάδο ζωής και βελτίωσε την ισορροπία στο μείγμα των γενικών ασφαλίσεων, διατηρώντας τον ηγετικό ρόλο στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου και την αυξητική τάση του πελατολογίου της Anytime. Η εταιρεία φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ σε παραγωγή έως και το 2022 και να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς, κυρίως στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου και στην υγεία, όπου θα αναλάβει ανατρεπτικές πρωτοβουλίες με χρήση του μοντέλου δυναμικής τιμολόγησης και με σημαντικά κίνητρα και πολλαπλότητα επιλογών για τους πελάτες.