Λάμψα: προσωρινή πλειοδότρια για το πρώην King’s Palace

Λάμψα: προσωρινή πλειοδότρια για το πρώην King’s Palace

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη μεγάλο ξενοδοχείο θα αποκτήσει η Αθήνα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λάμψα Α.Ε., ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανακηρύχθηκε προσωρινή πλειοδότρια εταιρεία στον διαγωνισμό για τη μακροχρόνια ενοικίαση του 9 ορόφων κτιρίου το οποίο προορίζεται για ξενοδοχείο επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου και ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονταν παλαιότερα το ξενοδοχείο King’s Palace.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λάμψα Α.Ε. κατέθεσε προσφορά για 960.000 ευρώ ενοίκιο σε ετήσια βάση, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 25% σε περίπτωση τζίρου πάνω από 9 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ένας κύκλος διαπραγμάτευσης για τη βελτίωση της προσφοράς από την πλευρά της εταιρείας προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις το Ταμείο. Το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου εφόσον επιτευχθεί τελική συμφωνία προβλέπει, από την πλευρά της Λάμψα, τη δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων με συνολική δυναμικότητα της τάξης περίπου των 180 δωματίων.

Εξάλλου, η Λάμψα Α.Ε. αναμένει και την εξέλιξη του διαγωνισμού της Eurobank για το ξενοδοχείο 5 αστέρων King George στην πλατεία Συντάγματος. Το ξενοδοχείο, που ενοικιάζεται από τη Λάμψα Α.Ε., έχει βγει προς πώληση από την τράπεζα και ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις για την απόκτησή του από επιχειρηματικούς ομίλους. Από την πλευρά της η Λάμψα Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του ξενοδοχείου με την πληρωμή ποσού ίσου με την υψηλότερη προσφορά που θα δεχθεί η Eurobank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Αθήνας παραμένει έντονο τόσο από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στον κλάδο, όσο και από ομίλους που εισέρχονται τώρα στον τουριστικό τομέα. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η ανοδική πορεία του αθηναϊκού τουρισμού. Ο Δήμος Αθηναίων εκτιμά ότι κατά τη φετινή σεζόν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στην πρωτεύουσα θα φθάσουν, εκτός απροόπτου, στα επίπεδα ρεκόρ των 5 εκατ. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η «Κ», τουλάχιστον 20 ξενοδοχειακές επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία ή δρομολογούνται προς υλοποίηση για το επόμενο διάστημα στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Οπως φαίνεται τα μεγάλα κτίρια, ιδιοκτησίας Ταμείων, στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν επενδυτικό στόχο για τη λειτουργία ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών.

Στο πλαίσιο αυτό, παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν ότι έντονο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και ο διαγωνισμός που θα προκηρύξει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενοικίαση προς ξενοδοχειακή χρήση του κτιρίου όπου λειτουργούσε παλαιότερα στην οδό Σταδίου το ξενοδοχείο 5 αστέρων Esperia Palace. Μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε άλλο ένα ξενοδοχείο έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού από Ταμεία. Πρόκειται για τη μονάδα Kubic που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο. Τον σχετικό διαγωνισμό διενήργησαν το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το κτίριο που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο ενοικιάστηκε μακροχρόνια από την εταιρεία Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή