ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Folli Follie διευρύνει την παρουσία της στη Ν. Αφρική

h-folli-follie-dieyrynei-tin-paroysia-tis-sti-n-afriki-2209970

Επεκτείνεται στην αφρικανική ήπειρο ο όμιλος Folli Follie. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, εγκαινιάσθηκαν άλλα δύο νέα Folli Follie New Concept Stores στις πόλεις Πραιτώρια και Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, μέσα στα εμπορικά κέντρα Menlyn Park και Canal Walk αντίστοιχα. Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, «στα δύο νέα καταστήματα φιλοξενούνται όλες οι νέες συλλογές κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ του ομίλου σε ένα περιβάλλον που θα αποτελέσει έμπνευση για όλες τις γυναίκες που αγαπούν τη μόδα».

Ο όμιλος Folli Follie διαθέτει πλέον πάνω από 630 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Τα δύο νέα concept stores έρχονται να προστεθούν, λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο της Folli Follie στην αγορά της Νότιας Αφρικής, στο πρώτο flagship κατάστημα της Folli Follie, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2016 και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Sandton City, στην πλατεία Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόσφατα η εισηγμένη ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2017, σύμφωνα με τα οποία ο συνολικός δανεισμός του ομίλου ανήλθε στα 530 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός στα 215 εκατ. ευρώ. Στο α΄ εξάμηνο του 2017, ο όμιλος κατέγραψε υποχώρηση των περιθωρίων κέρδους σε ό,τι αφορά τη χονδρική και λιανική διανομή ενδυμάτων και υπόλοιπων ειδών. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Κουτσολιούτσος, μιλώντας σε εγχώριους και ξένους οικονομικούς αναλυτές, αναφέρθηκε στη διαρκή αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων του ομίλου στην Ασία αλλά και στην εσωτερική αγορά, η οποία, αν και αφορά μόλις το 20% του ομίλου, αποτελεί μια σημαντική θέση.

Ανέφερε πως το α΄ εξάμηνο του 2017 η ελληνική αγορά συνέχισε να υποφέρει και πως κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου ανέκαμψε κυρίως λόγω τουρισμού, όπως αποτυπώνεται στις πωλήσεις τόσο των πολυκαταστημάτων (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) όσο και των λιανικών σημείων που διαθέτει ο όμιλος σε σημεία-ορόσημα για τον τουρισμό (Μύκονος, Σαντορίνη).