PQH: έσοδα 28,7 εκατ. απέφερε ο πλειστηριασμός 4 ακινήτων

PQH: έσοδα 28,7 εκατ. απέφερε ο πλειστηριασμός 4 ακινήτων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίμημα 28,7 εκατ. ευρώ πέτυχε η Ειδική Εκκαθάριση PQH μέσα από τη δημόσια πλειοδοτική διαδικασία για την πώληση τεσσάρων ακινήτων, που συγκέντρωσαν ισχυρό ενδιαφέρον από θεσμικά επενδυτικά κεφάλαια στον χώρο της ακίνητης περιουσίας. Μεταξύ των ακινήτων που δημοπρατήθηκαν είναι το κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 340, όπου στεγάζονταν στο παρελθόν τα γραφεία της Ν.Δ. και το οποίο περιήλθε εξ ολοκλήρου στην Grivalia, η οποία κατείχε ήδη το 50%. Η Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση PQH έχει αναλάβει την εκκαθάριση των τραπεζών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, και στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών για μια πιο ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων, τα οποία περιήλθαν στην κυριότητά της, προχωράει σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων αλλά και ακινήτων. Να σημειωθεί ότι σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ονομαστικού υπολοίπου 271 εκατ. ευρώ (συνολικού υπολοίπου 360 εκατ. ευρώ), ενδιαφέρον για το οποίο έχουν δείξει περίπου είκοσι επενδυτικά κεφάλαια.

Τα τέσσερα ακίνητα που δημοπρατήθηκαν είναι:

• Το κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 340.

• Δύο κτίρια στην οδό Πάτμου στο Μαρούσι (πρώην ιδιοκτησίας Αltec)

• Κτίριο-γραφείο επί της Βουλιαγμένης στο Ελληνικό.

Το τίμημα των 28,7 εκατ. ευρώ που επιτεύχθηκε, υπερβαίνει την αρχική εκτίμηση βάσει της οποίας το τίμημα είχε προϋπολογιστεί στα 22 εκατ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες για κάθε ακίνητο υπήρξαν τρεις πλειοδότες, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον της δημοπρασίας που διεξήχθη ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Business Exchange. Πρόκειται για το πρώτο κύμα ακινήτων που εκποιεί η Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, η οποία έχει στην κατοχή της συνολικά 300 ακίνητα. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο διαφόρων τύπων ακινήτων, μεταξύ των οποίων κτίρια γραφείων, ορισμένα ξενοδοχεία, αποθηκευτικοί χώροι, καταστήματα κλπ.

Η Grivalia κατείχε ήδη το 50% του κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού 340, το οποίο είχε αγοραστεί τον περασμένο Φεβρουάριο έναντι τιμήματος 13,2 εκατ. ευρώ, ενώ στη χθεσινή δημοπρασία το τίμημα ανήλθε στα 14,5 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 31.100 τ.μ., αποτελείται από 13.950 τ.μ. χώρων με χρήση γραφείων και καταστήματος και 17.150 τ.μ. χώρων που αντιστοιχούν σε 400 θέσεις στάθμευσης σε 4 υπόγεια επίπεδα καθώς και λοιπούς βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους. Το ακίνητο είναι εν μέρει μισθωμένο σε γνωστή πολυεθνική αλυσίδα και λειτουργεί ως κατάστημα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόκειται για σύγχρονο πολυώροφο κτίριο εξαιρετικής προβολής, με χρήση γραφείων και καταστήματος.

Το πρόγραμμα ρευστοποίησης της PQH θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα που θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, 7-8 μεγάλα ή μικρότερα ακίνητα, ενώ θα ενισχυθεί και με παράλληλους πλειστηριασμούς για ενυπόθηκα ακίνητα. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εφαρμόστηκε πρώτη φορά μετά την έγκριση από την ΤτΕ του Κανονισμού Εκποιήσεων στα μέσα Ιουλίου 2017 και για τον ορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς υπήρξε συνεργασία της PQH με την ΤτΕ και την Επιτροπή Ειδικών Εκκαθαρίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή