Ακυρώνει τις πτήσεις από και προς Χανιά η Ryanair

Ακυρώνει τις πτήσεις από και προς Χανιά η Ryanair

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε χθες ότι θα ακυρώσει ακόμη 18.000 πτήσεις, από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, στις οποίες περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και ελληνικοί προορισμοί. Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις μεταξύ Χανίων και Αθηνών, Χανίων και Θεσσαλονίκης και Χανίων και Πάφου. Επίσης, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018 μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μπρατισλάβας, Θεσσαλονίκης και Παρισιού και Θεσσαλονίκης και Βαρσοβίας. Στους κατόχους εισιτηρίων για πτήσεις που έχουν ακυρωθεί εστάλη χθες ηλεκτρονική επιστολή από τη Ryanair. Η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες ακυρώσεις πτήσεων.

Ο Μάικλ Ο’Λίρι, διευθύνων σύμβουλός της, δήλωσε χθες ότι προσφέρθηκε σε όλους τους επιβάτες πτήσης που ακυρώθηκε είτε πλήρης αποζημίωση είτε νέο εισιτήριο. Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Rayanair ανακοίνωσε την ακύρωση πτήσεων, λόγω έλλειψης πιλότων. Από αυτήν την ενέργεια αναμένεται να επηρεαστούν 715.000 επιβάτες. Η κρίση ανάγκασε τη Ryanair να αποσύρει την προσφορά για εξαγορά της Alitalia, ώστε «η διοίκηση να υλοποιήσει απερίσπαστη το έργο της», όπως ανακοίνωσε χθες.

Η Ryanair προχώρησε σε ακύρωση πτήσεων, ώστε να συμμορφωθεί με την ιρλανδική εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκασμένη να συμπτύξει όλες τις άδειες του 2017 στους εννέα μήνες του έτους και να εξασφαλίσει ότι δεν έχει απομείνει υπόλοιπο αδειών για το 2018. Η ακύρωση πτήσεων αναμένεται αφενός να κοστίσει στη Ryanair περίπου 50 εκατ. ευρώ και αφετέρου να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των πελατών της. Η εταιρεία προβλέπει κερδοφορία 1,45 δισ. ευρώ για το δημοσιονομικό έτος 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή