Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τη Cyta Hellas

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τη Cyta Hellas

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις είναι οι επιστολές υποβολής ενδιαφέροντος για τη απόκτηση της Cyta Hellas που κατατέθηκαν χθες στη Λευκωσία. Πρόκειται για τις επιστολές που υπέβαλαν η Wind Hellas, η Vodafone και μία κοινοπραξία ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ο πωλητής, η κυπριακή Cyta, κράτησε χθες κλειστά τα χαρτιά και δεν γνωστοποίησε ούτε τα ονόματα όσων κατέθεσαν τις προσφορές, αλλά ούτε και τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

Την υποβολή των προσφορών από την πλευρά της Vodafone και της Wind Hellas επιβεβαίωσαν χθες στελέχη των δύο επιχειρήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, η προσφορά της Vodafone φέρεται να κινείται προς την κατεύθυνση της εξαγοράς της Cyta Hellas με την καταβολή μετρητών, ενώ η Wind Hellas ενδιαφέρεται κυρίως για μια συγχώνευση των περιουσιακών στοιχείων των δύο επιχειρήσεων με την ανταλλαγή μετοχών.

Για την τρίτη προσφορά, δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό, αν και η διαδικασία του διαγωνισμού αφήνει ανοικτό το πεδίο του ενδιαφερόμενου επενδυτή να επιλέξει είτε την εξαγορά μεριδίου είτε το σύνολο των μετοχών της επιχείρησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν διευκρινίζεται η προέλευση του τρίτου ενδιαφερομένου, αν δηλαδή είναι τηλεπικοινωνιακών συμφερόντων κοινοπραξία ή επενδυτικών συμφερόντων (π.χ. ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια). Πάντως το γεγονός ότι συνιστά κοινοπραξία, υποδηλώνει το δεύτερο.

Ομως η υποβολή ενδιαφέροντος δεν σημαίνει και πολλά. Με δεδομένο μάλιστα ότι το μη δεσμευτικό ενδιαφέρον δεν έχει κόστος για τους ενδιαφερομένους, σημαίνει ότι η χθεσινή εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μάλλον «χλιαρή». Με δεδομένο μάλιστα ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές στη Μεγαλόνησο, πολλοί εκτιμούσαν ως πιθανό το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και να επαναπροκηρυχθεί μετά τον ερχόμενο Ιανουάριο. Πάντως, σχεδόν όλες οι πλευρές στην Κύπρο έχουν ταχθεί υπέρ της πώλησης της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οι συνδικαλιστές της Κυπριακής Cyta. H Cyta Hellas αποτελεί «πληγή» για την μητρική εταιρεία, καθώς η τελευταία έχει τοποθετήσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, με προοπτική να μην γίνει απόσβεση της συγκεκριμένης επένδυσής ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή