«Παράθυρο» στον κόσμο για τις ελληνικές εταιρείες το Eurobank Trade Club

«Παράθυρο» στον κόσμο για τις ελληνικές εταιρείες το Eurobank Trade Club

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσβαση σε χιλιάδες επιχειρηματικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο προσφέρει η Eurobank σε ελληνικές και κυπριακές εξωστρεφείς επιχειρήσεις μέσω του Eurobank Trade Club, το ελληνικό σκέλος του πρώτου παγκόσμιου Δικτύου Διεθνούς Εμπορίου –Trade Club Alliance– που υποστηρίζεται από 7 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους σε 22 χώρες.

Το Trade Club σχεδιάστηκε από την Banco Santander με σκοπό αρχικά να διασυνδέσει τους πελάτες της παντού στον κόσμο, όπου ο όμιλος Santander διαθέτει παρουσία, ενώ η ένταξη της Eurobank στο Trade Club ήταν αποτέλεσμα σχεδόν δωδεκάμηνων επαφών και διεργασιών. Η Eurobank αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance. Μέσω αυτού οι πελάτες της Eurobank αποκτούν πρόσβαση στη διεθνή αγορά, σε επιλεγμένο αξιόπιστο πελατειακό κοινό των μεγαλύτερων τραπεζών παγκοσμίως, σε 22 χώρες.

Στο Trade Club μετέχουν οι Banco Santander, Eurobank, Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC, Industrial Bank of Korea (IBK), SIAM, Banco BPM, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και η Credit Agricole. Το δίκτυο αναμένεται να εξαπλωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, μέσα στο 2017, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία κ.ά.

Σε πρώτη φάση οι ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος, αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες-πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000. Αντίστοιχη πρόσβαση θα αποκτήσουν πολύ σύντομα και οι πελάτες των θυγατρικών της Eurobank στη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank έρχεται παράλληλα με την περαιτέρω έμφαση που δίνεται στην ενίσχυση του Εxportgate.gr, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη πύλη διεθνούς δικτύωσης και προβολής των Ελλήνων εξαγωγέων στο εξωτερικό και το κεντρικό «σημείο εισόδου» των ξένων επιχειρήσεων που αναζητούν Ελληνες εμπορικούς εταίρους.

Στο Exportgate συμμετέχουν πάνω από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας όλους τους δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας. Σύμφωνα με την τράπεζα μέσα στο 2017 περισσότερες από 300 ελληνικές επιχειρήσεις έκαναν αίτηση συμμετοχής στο Exportgate.

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου του Exportgate παρέχει στα μέλη του πρόσβαση σε εμπορικές και κλαδικές πηγές και πληροφορίες που αφορούν περισσότερες από 180 χώρες, υποστηρίζεται δε από το σύνολο των Διεθνών Επιμελητηρίων με τη συμμετοχή άνω των 30 διεθνών φορέων, πρεσβειών και οργανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή