Νέος προβλήτας πετρελαιοειδών στον ΟΛΠ

Νέος προβλήτας πετρελαιοειδών στον ΟΛΠ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών στο Λιμάνι του Ικονίου ανακοίνωσε σήμερα η ΤΕΚΑΛ. Η σύγχρονη αυτή εγκατάσταση υλοποιεί το σύνολο των εργασιών κατασκευής του Δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 140 εκ. ευρώ.

Ο Νέος Προβλήτας αποτελείται από τρεις σταθμούς φορτοεκφόρτωσης, που εξυπηρετούν τρεις εταιρείες πετρελαιοειδών μέσω τερματικού σταθμού. Το συγκρότημα θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά σύγχρονο έργο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, καθώς πληροί τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες αυτόματες λειτουργίες.

Η μελέτη και η κατασκευή του εκπονήθηκαν σύμφωνα με τους αυστηρότεροους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς (ASME, API, IEC) και τα πρότυπα NFPA, την ελληνική κανονιστική ρύθμιση, καθώς και τις προδιαγραφές των τοπικών αρχών. Εξαιρετική βαρύτητα έχει δοθεί τόσο στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, όσο και στη βιωσιμότητα της επένδυσης, αφού η νέα κατασκευή πληροί – και σε ορισμένα σημεία ξεπερνά – όλους τους υφιστάμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ο κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας, σχολίασε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε ακόμα μία πρόκληση για την εταιρεία μας, στην οποία καταφέραμε να ανταποκριθούμε με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για την εμπρόθεσμη αποπεράτωση ενός σύνθετου και ιδιαίτερα δύσκολου εγχειρήματος. Η ολοκλήρωση του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για δυναμική παρουσία στον τομέα των ενεργειακών έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή