Απεβίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG Δημήτρης Λόης

Απεβίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG Δημήτρης Λόης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μάχη με τον θάνατο έχασε ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG και ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ στην ελληνική και όχι μόνο επιχειρηματική σκηνή. Την απώλεια του Δημήτρη Λόη ανακοίνωσε το πρωί της 2ας Οκτωβρίου ο όμιλος.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Δημήτρη. Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι τον γνώρισα προσωπικά και συνεργάστηκα μαζί του στενά όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωση του ομίλου ο κ. Αναστάσης Δαυίδ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola HBC AG. «Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αφοσίωσή του στους ανθρώπους μας, το ήθος του και για τις αξίες που πρέσβευε», πρόσθεσε.

Την οδύνη τους για την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη Λόη εξέφρασε και ο πρόεδρος και η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). «Ο Δημήτρης Λόης με το ήθος και τις διοικητικές ικανότητες που επέδειξε, σε όλες τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε, υπηρέτησε στην πράξη το όραμα για τη διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ο ΣΕΒ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του εκλιπόντος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λόης υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ την περίοδο 2012-2014.

Ο Δημήτρης Λόης ξεκίνησε να εργάζεται στην Coca-Cola HBC AG τον Μάρτιο του 2007, οπότε ορίσθηκε περιφερειακός διευθυντής με ευθύνη για τις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Μολδαβίας, της Νιγηρίας και της Ρουμανίας.

Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε το αξίωμα του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή με ευθύνη για όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Τον Ιούλιο του 2011 ο Δημήτρης Λόης διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Coca-Cola HBC AG. Πριν από την Coca-Cola HBC AG ο εκλιπών είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Coca-Cola HBC AG είχε ανακοινώσει ότι ο Δημήτρης Λόης θα λάβει προσωρινή άδεια τεσσάρων μηνών για λόγους υγείας. Η ανακοίνωση μάλιστα περιλάμβανε και δήλωση του ιδίου, ο οποίος τόνιζε μεταξύ άλλων ότι ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας να απουσιάσει προσωρινά.

Χρέη διευθύνοντος συμβούλου από τότε είχε αναλάβει ο κ. Μιχάλης Ημελλος, γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας από το 2012, κάτι που θα συνεχίζει να πράττει και το επόμενο διάστημα. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν εν ευθέτω χρόνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή