Η Fortress κοντά σε συμφωνία για εξαγορά των δανείων του ομίλου Χαραγκιώνη

Η Fortress κοντά σε συμφωνία για εξαγορά των δανείων του ομίλου Χαραγκιώνη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ των πυλών βρίσκεται μία από τις πρώτες κινήσεις εξαγοράς ιδιωτικού χρέους στον κλάδο του real estate. Ειδικότερα, ο επενδυτικός όμιλος της Fortress οδεύει προς τη θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του χρέους του ομίλου Χαραγκιώνη, ύψους της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ, προς την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί του παρόντος διευκρινίζονται και επισημοποιούνται διάφορες λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία, εφόσον έχει θετική κατάληξη, θα προσφέρει σημαντική «ανάσα» στον όμιλο Χαραγκιώνη, που διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και σημαντικό περιθώριο μελλοντικών αποδόσεων από την ταχύτερη αξιοποίησή της.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης, «εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, εμείς θα οφείλουμε μεν λιγότερα κεφάλαια προς τον νέο πιστωτή (Fortress), ωστόσο αυτά πρέπει να αποπληρωθούν με υψηλότερο επιτόκιο». Το επενδυτικό fund θα αποκτήσει τα δάνεια του ελληνικού ομίλου με κάποια σημαντική έκπτωση έναντι της τρέχουσας αξίας τους, η οποία όμως δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Από την πλευρά της, η Fortress προσδοκά σε συγκεκριμένη απόδοση, βάσει του επιχειρηματικού πλάνου που έχει συνταχθεί σε συνεννόηση και στενή συνεργασία με τον όμιλο Χαραγκιώνη. Επί της ουσίας, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία αναφορικά με την εξαγορά του χρέους προς τις τράπεζες, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

«Ουσιαστικά, μέσω της εξαγοράς του χρέους μας προς τον όμιλο της Πειραιώς, η Fortress επενδύει στον όμιλό μας και στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής αγοράς ακινήτων, οι οποίες είναι δεδομένες», επισημαίνει ο κ. Χαραγκιώνης. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου έχει ήδη ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση και του υπόλοιπου δανεισμού της, προς την Eurobank και την Alpha Bank (επιπλέον 90 εκατ. ευρώ στο σύνολο), με αποτέλεσμα να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για την ολοκλήρωση των νέων της σχεδίων.

Στο επίκεντρο αυτό, μεταξύ άλλων, θα βρεθεί και η επαναλειτουργία μέρους του εμπορικού κέντρου Capitol City Outlet στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Γ΄ Σεπτεμβρίου. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία εντός του ακινήτου ενός εκπτωτικού κέντρου, που θα φιλοξενεί 50 νέα καταστήματα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει εξασφαλιστεί, μέσω υπογραφής σχετικών συμφωνιών εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η μίσθωση του 70% των περίπου 8.000 τ.μ. νέας εμπορικής επιφάνειας που θα δημιουργηθεί.

Τα εγκαίνια του νέου εκπτωτικού κέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου του 2018. Η αλλαγή αυτή στο εν λόγω ακίνητο κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι το 85% των παλιότερων μισθωτών ήταν αλυσίδες που χρεοκόπησαν και εξήλθαν της αγοράς (όπως π.χ. Sprider, Costa Coffee, Carrefour). Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο ακίνητο φιλοξενείται σήμερα και το Μουσείο Αυτοκινήτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή