Σε εκσυγχρονισμό μονάδων προχωρεί η «Τσουκαρίδης»

Σε εκσυγχρονισμό μονάδων προχωρεί η «Τσουκαρίδης»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που έχει εκπονήσει η εισηγμένη εταιρεία συσκευασίας χάρτου «Τσουκαρίδης Ι. ΑΒΕΕ». Το επενδυτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανανέωση και στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης.

Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2017 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 7,755 εκατ. ευρώ έναντι 8,100 εκατ. ευρώ το 2016, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 4,27%. Η ανωτέρω πτώση του κύκλου εργασιών συνδυάστηκε και με μείωση των μεικτών περιθωρίων κέρδους, τα οποία ανήλθαν στο 28,30% έναντι 30,59% την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Κατά το α΄ εξάμηνο του 2017 τα έξοδα προσωπικού της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4,06% και ανήλθαν σε 1,714 εκατ. ευρώ έναντι 1,786 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρά την αύξηση του προσωπικού της εταιρείας. Η εν λόγω μείωση, υποστηρίζει η εταιρεία, οφείλεται κυρίως σε μειωμένες αποζημιώσεις απόλυσης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τα λειτουργικά προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στο 1,094 εκατ. έναντι 1,380 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ήτοι μείωση ύψους 20,73%, που οφείλεται κυρίως στην πτώση του κύκλου εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή