Η Vivartia εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Forky

Η Vivartia εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Forky

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον όμιλο της Vivartia ανήκει πλέον το 100% της εταιρείας Forky, η οποία δραστηριοποιείται στη γρήγορη παράδοση γευμάτων, βασισμένων κυρίως στη μεσογειακή διατροφή. Με την εξαγορά αυτή, η μεν Vivartia, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο της εστίασης με τα σήματα Everest, Goody’s και Flocafe, ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία, η δε Forky αποκτά δυνατότητα πανελλαδικής πλέον ανάπτυξης.

Η Forky ιδρύθηκε το 2014 από τον Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή, ενώ το 2016 είχε ενταχθεί στο δίκτυο της Endeavor. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία είχε καταφέρει να λάβει χρηματοδότηση από επενδυτές ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η Forky το 2015 είχε κύκλο εργασιών 432.281,27 ευρώ.

Εδώ και μερικούς μήνες η παροχή υπηρεσιών από τη Forky είχε σταματήσει και αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου, υπό τον έλεγχο της Vivartia πλέον, από τις αρχές του 2018. Κύκλοι της Vivartia επισημαίνουν ότι η εξαγορά της Forky έγινε με γνώμονα τις προοπτικές που υπάρχουν στην κατηγορία του έτοιμου φαγητού και δη σε αυτό που στηρίζεται στην ισορροπημένη διατροφή. Το μενού της Forky περιέχει πάνω από 150 συνταγές με την υπογραφή του διάσημου σεφ Χριστόφορου Πέσκια. Μέχρι τώρα, η Forky εξυπηρετούσε κάποιες περιοχές της Αττικής. Πλέον, μετά την εξαγορά της από τη Vivartia, αναμένεται γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μέσα από την αξιοποίηση του δικτύου του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή