Η Nomura θα «ψάξει» επενδυτή για τη Forthnet

Η Nomura θα «ψάξει» επενδυτή για τη Forthnet

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Nomura International θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για τη Forthnet προκειμένου να καλυφθούν τα οικονομικά ανοίγματα της επιχείρησης, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε η ιαπωνική εταιρεία από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες που έχουν ήδη καταστεί βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, ελέγχοντας το 32,7% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η χθεσινή κίνηση των τραπεζών, μόλις ένα 24ωρο μετά την απόκτηση του 32,7% της εταιρείας, αποδεικνύει ότι στόχος των πιστωτών είναι να αποχωρήσουν εφόσον βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και όχι να διοικήσουν την εισηγμένη. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, αφού οι διοικήσεις των Wind και Vodafone Ελλάδος θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στη Forthnet, στην οποία κατέχουν ήδη σημαντικό ποσοστό μετοχών. Το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε, βέβαια, με τη μετατροπή του ομολογιακού και την είσοδο των τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 32,26% είναι η Largo Ltd, μητρική εταιρεία της Wind Hellas, ενώ η Vodafone Ελλάδος διατηρεί το 6,51%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet, δυνάμει των από 01.11.2017 ξεχωριστών επιστολών τους προς την εταιρεία, εκάστη εκ των Alpha Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής και Τράπεζα Πειραιώς, ενημέρωσε τη Forthnet ότι εξουσιοδότησε τη Nomura International plc. να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών σχετικά με τα ανοίγματά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή