Αύξηση 7,1% του τζίρου της «ΕΛ.ΤΕΧ. Ανεμος» το 9μηνο

Αύξηση 7,1% του τζίρου της «ΕΛ.ΤΕΧ. Ανεμος» το 9μηνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 7,1% σε 35,22 εκατ. ευρώ σημείωσε ο κύκλος εργασιών της «ΕΛ.ΤΕΧ. Ανεμος», θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ στον κλάδο της αιολικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του φετινού εννιαμήνου. Η αύξηση αυτή επήλθε ως αποτέλεσμα της αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και παρότι φέτος επικράτησαν χαμηλότερα ανεμολογικά δεδομένα. Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 7,8% σε 25,3 εκατ. ευρώ, έναντι 23,5 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό εννιάμηνο.

Πάντως, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν σε 6,93 εκατ. ευρώ από 8 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ως αποτέλεσμα της αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων, κυρίως λόγω μη κεφαλαιοποίησης των σχετικών εξόδων του αιολικού πάρκου στο Λύρκειο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο καθαρός δανεισμός παρουσιάζεται αυξημένος σε 160,27 εκατ. ευρώ, έναντι 124 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2016, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου, που περιλαμβάνει αιολικά πάρκα 127,6 MW και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Σήμερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται σε 260,30 MW, τα οποία αφορούν κυρίως σε 16 αιολικά πάρκα (253,35 MW). Τα δύο πιο πρόσφατα τελευταία αιολικά πάρκα που ολοκληρώθηκαν είναι εκείνο στο Καλογεροβούνι (17,1 MW) στον Δήμο Μονεμβασιάς και η επέκταση (2,35 MW) του αιολικού πάρκου Αγία Δυνατή στην Κεφαλονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή