Εγκριση μετόχων Χαλκόρ για συγχώνευση με Ελβάλ

Εγκριση μετόχων Χαλκόρ για συγχώνευση με Ελβάλ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύμβαση συγχώνευσης που περιλαμβάνει την απορρόφηση της Ελβάλ από τη Χαλκόρ ενέκρινε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης Χαλκόρ, η οποία θ’ αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 275 εκατ. με τις μετοχές να ξεκινούν τη διαπραγμάτευση στο Χ.Α. μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης, ο στόχος της διοίκησης της Χαλκόρ είναι να διατηρήσει στην επωνυμία της νέας εταιρείας τα ονόματα και των δύο συγχωνευόμενων, δηλαδή Eλβάλ/Xαλκόρ.

Στην παρούσα φάση η χρηματιστηριακή αξία της μητρικής Viohalco διαμορφώνεται στα 745 εκατ. ευρώ, ενώ μετά τη διαμόρφωση του νέου σχήματος, ο ενοποιημένος όμιλος υπολογίζεται πως θα αποτιμάται στο 1,2 με 1,4 δισ. Με την παραπάνω κίνηση ολοκληρώνεται ο κύκλος μετασχηματισμού του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της χώρας της Viohalco, που ξεκίνησε το 2013 με τη μετεγκατάσταση της έδρας της εταιρείας στις Βρυξέλλες. Οπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη του ομίλου Viohalco, η συγχώνευση αυτή έγινε με στόχο την επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακας. Επίσης, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. μπορούν να έχουν καλύτερη παρουσία στις κεφαλαιαγορές και στις χρηματαγορές, με αποτέλεσμα την ευχερέστερη χρηματοδότησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή