Στα 7,2 εκατ. οι επενδύσεις της Creta Farms το 2016-2017

Στα 7,2 εκατ. οι επενδύσεις της Creta Farms το 2016-2017

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των 1.000 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που προχώρησαν στις μεγαλύτερες επενδύσεις σε έρευνα την περίοδο 2016-2017 συμπεριλαμβάνεται η Creta Farms. Με επενδύσεις 7,2 εκατ. ευρώ για τη συγκεκριμένη περίοδο, η Creta Farms ανήκει στις πέντε ελληνικές επιχειρήσεις με επενδύσεις σε R&D.

Σύμφωνα με την έκθεση Επενδύσεις Ερευνας και Ανάπτυξης (2017 EU R&D Investment Scoreboard) που δημοσιοποίησαν το Κέντρο Ερευνών (JRC) και η Γενική Διεύθυνση Ερευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Creta Farms αποτελεί το μοναδικό καθετοποιημένο παραγωγό κρέατος που δημιουργεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η Creta Farms ήταν η πρώτη εταιρεία τροφίμων στην Ευρώπη που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με αντικείμενο την υλοποίηση Προγράμματος Ερευνας και Καινοτομίας. Η συμφωνία αυτή υπήρξε και η πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή