ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση στη διαιτησία μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και του Δημοσίου

paratasi-sti-diaitisia-metaxy-tis-ellinikos-chrysos-kai-toy-dimosioy-2223998

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εσωτερική διαιτησία αφορά τη δράση που ξεκίνησε από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά της θυγατρικής της εταιρείας, Hellas Gold S.A. 

Η παράταση έγινε κατόπιν αιτήματος της διαιτητικής επιτροπής και κατόπιν συμφωνίας της Hellas Gold S.A. και των υπουργείων.

Όπως σημειώνει στη ανακοίνωσή της η Eldorado Gold, η εταιρία διατηρεί την πεποίθηση ότι η τρέχουσα διαιτησία θα αποδείξει την προσήλωσή της σε όλους τους υφιστάμενους νόμους και κανονισμούς.

Και καταλήγει: «Η εταιρεία διατηρεί την πεποίθηση ότι η τρέχουσα διαιτητική διαδικασία, θα καταδείξει την προσήλωσή της στο ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Η Εταιρεία πιστεύει ότι, μέσω του ανοιχτού διαλόγου, τα δύο μέρη θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση,  Η Εταιρία πιστεύει ότι με ανοικτό διάλογο και τα δύο μέρη θα έρθουν σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση ώστε ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης και αποτελεσματική ανάπτυξη των μεταλλευτικών της δραστηριοτήτων, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική»