Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία από «Τσέλεπος Οινοποιητική»

Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία από «Τσέλεπος Οινοποιητική»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία προγραμματίζει η «Τσέλεπος Οινοποιητική», με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τζίρο και τα κέρδη της. Ταυτόχρονα, η εταιρεία, μέσα από τις επενδύσεις αυτές, επιχειρεί να διευρύνει την ήδη σημαντική παρουσία της στις ξένες αγορές μέσω της πώλησης ποιοτικών κρασιών από ελληνικές ποικιλίες.

Το κύριο μέρος του επενδυτικού προγράμματος αφορά την κατασκευή βιοκλιματικού οινοποιείου στο κτήμα που διαθέτει η εταιρεία στην περιοχή της Νεμέας. Το οινοποιείο προβλέπεται να είναι επισκέψιμο, ενώ θα διαθέτει και ξενώνα. Πρόκειται για επένδυση προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η «Τσέλεπος Οινοποιητική» προγραμματίζει την επένδυση 200.000 ευρώ για την επέκταση του οινοποιείου της στην Κάναβα της Σαντορίνης και άλλων 300.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της στο κτήμα της Τεγέας. Η εταιρεία πρόκειται επίσης να διαθέσει 400.000 ευρώ για την αγορά και φύτευση δύο νέων αμπελώνων συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, εκ των οποίων 60 στρέμματα στη Μαντίνεια και 40 στρέμματα στη Νεμέα. Σήμερα η «Τσέλεπος Οινοποιητική» διαθέτει ήδη 650 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτό περίπου το 85% της πρώτης ύλης που χρειάζεται για την οινική παραγωγή της. Αυτός άλλωστε, σύμφωνα με όσα είπε χθες στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Τσέλεπος, είναι ο ένας από τους τρεις βασικούς παράγοντες για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Μέσω των παραπάνω επενδύσεων η εταιρεία στοχεύει σε κύκλο εργασιών 5 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία της τάξης του 20%.

Δεύτερος παράγων είναι το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, με την εταιρεία να διαθέτει πέντε οινολόγους, και τρίτος η καθαρή οικονομική της θέση. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, για τη χρήση 1/7/2016-30/6/2017 η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις 2,92 εκατ. ευρώ έναντι 2,73 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, αύξηση δηλαδή κατά 6,97%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από εξαγωγές, με τις κυριότερες αγορές της να είναι αυτές των ΗΠΑ, του Καναδά, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια τα κρασιά της βρίσκονται και στην αγορά της Κίνας. Ειδικά στην Κίνα η εταιρεία έχει συνεργασία με την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Amphora, η οποία εισάγει και προωθεί στη μεγάλη αυτή ασιατική αγορά ελληνικά προϊόντα.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στη χρήση 1/7/2016-30/6/2017 σε 914.401 ευρώ έναντι 609.346 ευρώ στην προηγούμενη χρήση, καταγράφοντας αύξηση 50,06%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή