Μη ικανοποιητική θεωρεί το «Υγεία» την προσφορά του Ιατρικού Κέντρου

Μη ικανοποιητική θεωρεί το «Υγεία» την προσφορά του Ιατρικού Κέντρου

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ 0,67 και 0,70 ευρώ προσδιορίζει την εύλογη τιμή αποτίμησης της αξίας της μετοχής του «Υγεία» το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Βασιζόμενο σε αυτή την τιμή αποτίμησης το διοικητικό συμβούλιο του «Υγεία» «συστήνει» ουσιαστικά προς τους μικρομετόχους να απορρίψουν την πρόταση του κ. Γ. Αποστολόπουλου που ελέγχει το Ιατρικό Κέντρο, για την εξαγορά του 29,62% των μετοχών του «Υγεία» που είναι σε διασπορά στην τιμή των 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Το διοικητικό συμβούλιο του «Υγεία», που συνεδρίασε χθες, καλείται με βάση τους κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διατυπώσει γνώμη για το εύλογο του τιμήματος (fairness opinion) της δημόσιας πρότασης του κ. Γ. Αποστολόπουλου στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή με βάση την αποτίμηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό του η χρηματιστηριακή Euroxx.

Η «απορριπτική» σύσταση έρχεται μία ακριβώς μέρα μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του πληροφοριακού δελτίου για τη δημόσια πρόταση του κ. Γ. Αποστολόπουλου, που θα ενεργοποιεί την ημερομηνία για να «τρέξει» η δημόσια πρόταση από αύριο Παρασκευή. Η τιμή αποτίμησης του «Υγεία» όπως προσδιορίστηκε από τη Euroxx μεταξύ 0,67-0,70 ευρώ ανά μετοχή –ανάλογα με τη μεθοδολογία– είναι κατά πολύ ανώτερη της τιμής που προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο του Ιατρικού Κέντρου και προσεγγίζει την τιμή που έχει διαμορφωθεί στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Να σημειωθεί ότι η τιμή του «Υγεία» έκλεισε χθες στα 0,6620 ευρώ σημειώνοντας απώλειες -0,45% μετά το ανοδικό ράλι των προηγούμενων ημερών που εκτόξευσαν την τιμή της μετοχής από τις 23 Νοεμβρίου –ημέρα της δημόσιας πρότασης– από τα 0,346 ευρώ στα 0,662 ευρώ.

Μετά την εξέλιξη αυτή μένει πλέον να φανεί η επόμενη κίνηση Αποστολόπουλου, το κατά πόσον δηλαδή θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση. Σε κάθε περίπτωση ο όμιλος του Ιατρικού πέτυχε μέσα από τη δημόσια πρόταση τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντός του για την απόκτηση του «Υγεία», δηλώνοντας «παρών» στις έντονες διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν τη συγκέντρωση που επιχειρείται στον κλάδο μέσα από τις κινήσεις μεγάλων επενδυτικών funds, όπως το CVC Partners, που έχει προχωρήσει στην εξαγορά του Metropolitan, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι συζητήσεις για την εξαγορά του Ιασώ General. Πηγές από την πλευρά του ομίλου Αποστολόπουλου δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στη διεκδίκηση του «Υγεία», αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο, το ενδιαφέρον τους να συμπεριλάβει και άλλα ιατρικά νοσηλευτήρια της χώρας, όπως το «Ερρίκος Ντυνάν», που είναι στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς και αναμένεται να πωληθεί εντός του 2018. Από την πλευρά του «Υγεία», που ανήκει έμμεσα μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ελέγχεται από τον όμιλο της MIG, μετά το ηχηρό «όχι» στην πρόταση Αποστολόπουλου, πηγές από τη διοίκηση υποστηρίζουν ότι η πώληση δεν είναι στις προθέσεις της MIG. Να σημειωθεί ότι τυχόν πώληση του «Υγεία» αποτελεί σε μεγάλο βαθμό απόφαση της MIG, αφού δεν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε από τον SSM και την DG Comp.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή