Εως 15/1 προσφορές για τα 3 ξενοδοχεία της «Λακιτίρα»

Εως 15/1 προσφορές για τα 3 ξενοδοχεία της «Λακιτίρα»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 10 η ώρα το πρωί στον ειδικό εκκαθαριστή, την Deloitte, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τα τρία ξενοδοχεία της «Λακιτίρα» Ανώνυμος Εταιρεία – Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, στην Κω, που έχει ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106.

Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται, επί ποινή ακυρότητάς της, από εγγυητική επιστολή ποσού ίσου με τουλάχιστον 30% επί του προσφερόμενου τιμήματος. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων, εξαιτίας των οποίων βγαίνει σε πλειστηριασμό, ήταν της τάξης των 42 εκατ. ευρώ, ως επί το πλείστον προς τη Eurobank, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Στην αγορά εκτιμάται πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από εγχώριους αλλά και ξένους ομίλους, κάποιοι εκ των οποίων αναμένεται να εμφανιστούν κοινοπρακτικά. Περισσότερα από οκτώ σχήματα φέρεται να έχουν δει τον σχετικό φάκελο της επιχείρησης και να έχουν επισκεφθεί τις μονάδες. Παραμένει άγνωστο όμως κατά πόσον θα καταθέσουν όλοι προσφορές.

Η «Λακιτίρα» τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στα μέσα Σεπτεμβρίου και η διαδικασία του άρθρου 106 –στην οποία οι πιστωτές μπορούν να θέσουν τον δανειολήπτη υπό ειδική εκκαθάριση– αντιμετωπίζεται από τις τράπεζες ήδη ως ένα από τα μοντέλα διαχείρισης εφάμιλλων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του τουριστικού και όχι μόνον κλάδου.

Τα τρία ξενοδοχεία που πωλούνται «πακέτο» βρίσκονται στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω και είναι τα πέντε αστέρων Lakitira Suites και Helona Resort και το τεσσάρων αστέρων Lakitira Resort & Vllage. Ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού τής υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Η επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης ξενοδοχειακών ακινήτων που έχουν περιέλθει στον έλεγχο των τραπεζών ή επιδιώκεται ο έλεγχός τους εξαιτίας μη εξυπηρετούμενων δανείων συνδέεται τόσο με την πίεση από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές όσο και με τους νέους κανονισμούς για τις αυξημένες προβλέψεις που πρέπει να λαμβάνουν από την αρχή του επόμενου έτους για δάνεια που παραμένουν επί έτη μη εξυπηρετούμενα.  Διευκολύνεται όμως και από το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό εν γένει και ακόμα περισσότερο από την τρέχουσα ταχύρρυθμη ανάπτυξή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή