ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες εξασφάλισε η Fraport

nees-symfonies-me-aeroporikes-etaireies-exasfalise-i-fraport-2227277

Τρία νέα δρομολόγια εβδομαδιαίως, από τη Θεσσαλονίκη στη Βιέννη, συμφώνησαν και ξεκινούν αργότερα φέτος η Wizz Air και η Fraport Greece που διαχειρίζεται τόσο το αεροδρόμιο Μακεδονία όσο και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Η ουγγρική αεροπορική έφτασε έτσι τα 18 δρομολόγια από έξι ελληνικά αεροδρόμια προς εννέα διαφορετικές χώρες. Σε δυόμισι μήνες ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και τα νέα απευθείας δρομολόγια της Qatar Airways. Με συχνότητα τέσσερις πτήσεις κάθε εβδομάδα, η αεροπορική θα συνδέει την Ντόχα με τη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από τα τέλη Μαρτίου.

Εκτός από τη Wizz Αir και την Qatar, το αεροδρόμιο Μακεδονία θα υποδεχθεί ακόμα 13 νέα δρομολόγια και δύο νέες αεροπορικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία Jet2 θα ξεκινήσει πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία και τέσσερις σημαντικούς προορισμούς στη Βρετανία: Μπέρμιγχαμ, Γλασκώβη, Νιούκασλ και το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου. Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία Germania ετοιμάζεται και αυτή να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τέσσερις νέους προορισμούς από και προς τη Γερμανία. Σε αυτούς συγκαταλέγονται απευθείας πτήσεις από και προς τη Δρέσδη, την Ερφούρτη, το Μίνστερ και τη Νυρεμβέργη. Παράλληλα, ο παλιός γνώριμος του Μακεδονία, η Ryanair, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία νέων δρομολογίων που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και τη Νυρεμβέργη. Επίσης, αποφάσισε να διατηρήσει για πρώτη φορά τα χειμερινά δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη με Αϊντχόβεν, Νάπολη και Μέμιγκεν της Γερμανίας και για τη θερινή περίοδο του 2018.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ, British Airways, Jet2, Eurowings, Volotea, Germania και SAS είναι μεταξύ εκείνων των αεροπορικών εταιρειών που σκοπεύουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια φέτος. Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Απρίλιο του 2017, οπότε και ανέλαβε τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων η παραχωρησιούχος, έχουν ήδη ξεκινήσει από και προς αυτά είκοσι νέα διεθνή δρομολόγια, ενώ καταγράφηκε αύξηση συχνότητας ή επέκταση δρομολογίων, καθώς η ζήτηση για τη χώρα αυξάνεται με ισχυρούς ρυθμούς.

Κύκλοι της Fraport Greece σημειώνουν στην «Κ» πως η θερινή περίοδος του 2018 αναμένεται να φέρει νέες εταιρείες, νέες συνδέσεις και μεγαλύτερες συχνότητες. Μεταξύ των πιο πρωτότυπων για τα ελληνικά δεδομένα γραμμών που συζητούνται, και μάλιστα με παραπάνω από μία αεροπορικές, είναι οι απευθείας συνδέσεις Μυκόνου με Ιμπιζα.