Με βιοκλιματικό δωμάτιο το ΤΕΕ στην έκθεση Verde.Tec

Με βιοκλιματικό δωμάτιο το ΤΕΕ στην έκθεση Verde.Tec

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι το κτιριακό απόθεμα της χώρας είναι από τα πλέον ρυπογόνα παγκοσμίως και στερείται σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και της στοιχειώδους μόνωσης, είναι προφανή τα τεράστια οφέλη στο περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, από την επιτάχυνση των διαδικασιών ενεργειακής αναβάθμισης ή αντικατάστασης, ιδίως των μεγάλης ηλικίας και στατικά επικίνδυνων κτιρίων. Στο πλαίσιο αυτό, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) αναμένεται να επιδείξει τη λειτουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού δωματίου στη 2η διεθνή έκθεση Verde.Tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταδείξει τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικολογική δόμηση, γεγονός που συνδέεται με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και τον νέο ΚΕΝΑΚ (κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων).

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το βιοκλιματικό δωμάτιο που θα παρουσιαστεί είναι κατάλληλο για τις μεσογειακές καλοκαιρινές κλιματικές συνθήκες, συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες βιοκλιματικές πρακτικές δροσισμού χρησιμοποιώντας συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να επιτύχει τα ανώτατα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Η κατασκευή γίνεται σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Ενωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος εργασίας «Αρχιτεκτονική & ανανεώσιμες πηγές ενέργειας UIA-ARES WP Intl.». Βασικό άξονα σχεδιασμού αποτέλεσε η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός και το πλαίσιο που ορίζει ο νέος κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδριακού προγράμματος, το ΤΕΕ διοργανώνει το Σάββατο 3 Μαρτίου ειδική εκδήλωση για τις σύγχρονες καινοτομίες και την εξοικονόμηση ενέργειας με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών. Αναμένεται μάλιστα να γίνει ιδιαίτερη ενημέρωση στον τεχνικό κόσμο για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και τον νέο ΚΕΝΑΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή