Στον αναπτυξιακό επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ σε τουριστικά ακίνητα του Θ. Δουζόγλου

Στον αναπτυξιακό επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ σε τουριστικά ακίνητα του Θ. Δουζόγλου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικά σχέδια αξίας της τάξης των 45 εκατομμυρίων ευρώ σε τουριστικά ως επί των πλείστον projects στην Αττική και το Αιγαίο ενέταξαν εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου στα ευεργετήματα του αναπτυξιακού νόμου. Τα σχέδια αφορούν την ανάπτυξη ακινήτων που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία τρία έτη στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος του επιχειρηματία.

Τα επενδυτικά σχέδια εκπονήθηκαν από τις εταιρείες Μικρολίμανο Ακινήτων Τουριστική, η οποία φέρεται να σχετίζεται με το ξενοδοχείο Mistral στην οδό Βασιλέως Παύλου στην Καστέλλα που έχει αγοράσει ο επιχειρηματίας, Καλέπεια Ακινήτων Τουριστική, Εφιππος 2016 Αξιοποίησης Ακινήτων και Canaima Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων. Υπενθυμίζεται πως υπό τον έλεγχο του επιχειρηματία έχουν μεταξύ άλλων περάσει, πέραν του ξενοδοχείου Mistral που λέγεται πως αποκτήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων, ακίνητα όπως το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι που έβγαλε σε πλειστηριασμό η Alpha Bank έναντι 23 εκατομμυρίων, το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο που αγοράστηκε το 2016 μέσω της Asteras 2020 από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 16,901 εκατομμυρίων, το εμβληματικό κτίριο του ΟΤΕ στη γωνία Σταδίου και Χρήστου Λαδά δίπλα στην Παλαιά Βουλή έναντι εκτιμώμενου ποσού της τάξης των 13 εκατομμυρίων και εκτάσεις σε νησιά, με προεξάρχουσες ορισμένες στη Μύκονο.

Τώρα τέσσερις εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων του ιδίου ομίλου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 70 επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως μετά την εξέλιξη αυτή θα ξεκινήσει η αξιοποίηση των παραπάνω και όχι μόνον ακινήτων και επισημαίνουν την αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Αθήνα που παρατηρείται τα τελευταία έτη και τη δυνατότητα αξιοποίησης του κτιρίου του ΟΤΕ ως ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Η ένταξη στον επενδυτικό νόμο διασφαλίζει στις παραπάνω εταιρείες φορολογικά κίνητρα που ισοδυναμούν μακροπρόθεσμα με το 25% περίπου του προϋπολογισμού των εγκριθέντων σχεδίων, εξηγούν οι ίδιες πηγές. Ομογενής από τη Βενεζουέλα, ο Θ. Δουζόγλου ξεκίνησε να τοποθετείται σε υψηλού προφίλ ακίνητα της ελληνικής αγοράς ακινήτων και ειδικά ξενοδοχείων από το 2015 και μετά και μέχρι τώρα δεν είχαν δρομολογηθεί συγκεκριμένα σχέδια αναβάθμισης ή περαιτέρω αξιοποίησής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή